Locatie Zaal
Datum do 14 dec'23
Zaal open 20:00
Aanvang 20:30
Genre Rock
Tickets:
Voorverkoop € 32.25
Deurticket € 33.25
Prijzen zijn inclusief servicekosten en garderobe
koop tickets
koop tickets

Wishbone Ash komt naar Bergen op Zoom! Op 14 december staat de legendarische Engelse twinguitar rockband in Gebouw-T voor een show wat energiek, stevig maar bovenal steengoed zal zijn!

Wishbone Ash begon in 1969 aan de ontluikende progressieve rockscene en profiteerde ten volle van een vruchtbare muzikale omgeving waarin ze een onderscheidend merk melodieuze rock produceerden. Geïnspireerd door zowel Britse volkstradities als Amerikaanse jazz en R&B, speelde de groep voor publiek en lovende kritieken. De band bestaat uit oprichter Andy Powell, die de leadzang verzorgt en licks ruilt met Mark Abrahams uit Yorkshire. Bassist Bob Skeat, een 25-jarige veteraan van de band, bestuurt de ritmesectie samen met Joe Crabtree, een van de beste nieuwe Britse drummers. Met 24 studio-releases, 11 live-albums en vijf live-dvd’s tot nu toe, blijft Wishbone Ash bewijzen dat ze geen band zijn om op hun lauweren te rusten.

Eindelijk, en gelukkig voor Ash-fans over de hele wereld, werd net voordat de Covid 19-pandemie de wereld bereikte, een gloednieuwe studio-cd vol met nieuwe nummers uitgebracht op het Duitse label Steamhammer/SPV. Met de titel Coat of Arms was de band zelf niet voorbereid op hoe goed dit nieuwste aanbod in dit, zijn 50e bestaansjaar, zou worden ontvangen door de pers, evenals door zijn wereldwijde schare fans. Opvallende nummers als We Stand As One en Back In The Day vormden de basis voor twee nieuwe video’s en het tijdschrift Classic Rock in het VK beoordeelde het als een van de 25 beste albumreleases in 2020.

T-Gesprek met Wishbone Ash door Jean-Paul Heck
Voorafgaand aan het concert van Wishone Ash gaat muziekjournalist en hoofdredacteur Soundz Jean-Paul Heck in gesprek met de band. Wil je hier bij zijn? Meld je aan via dit formulier.