16 augustus 2023

Ontdek deze nieuwe artiesten in Gebouw-T

Hou jij van nieuwe muziek en artiesten ontdekken? Dan ben je bij Gebouw-T aan het goede adres. Dit jaar valt er weer enorm veel talent te ontdekken en we stellen graag een aantal artiesten aan je voor die je gewoon gezien moet hebben. Wie weet kan jij straks wel zeggen dat je nog bij dat ene intieme concert bent geweest in Gebouw-T als ze zijn doorgebroken. 

1. Meltheads + Marathon:

  • Meltheads: speelt rotaanstekelijke garage, clevere postpunk. Hun live-reputatie gaat als een lopend uurtje door de Lage Landen, en wie hen al aan het werk zag, weet: deze hongerige wolven bestormen een podium alsof ze de laatste show van hun leven gaan spelen. Klinkt als: The Chats, Amyl and the Sniffers en Gang of Four.
  • Marathon: het drietal van Marathon heeft een overschot aan energie dat vanaf het podium haar weg naar de mensen in de zaal vindt. De band speelde reeds vier keer Paradiso, een mudvolle Popronde, Welcome to the Village, Grauzone en speelde ze zich in Noorderslag naar een top-10 notering. Nu staan ze ook in Gebouw-T! Bij zijn dus.

2. Terzij de Horde + Ggu:ll:

  • Terzij de Horde: heeft altijd geprobeerd zich niet te beperken tot genres op zich. Door de jaren heen zijn er altijd elementen geweest van black metal, progressieve doom, chaotische screamo en extreme hardcore, maar ze hebben nooit gevoeld als duidelijke, unieke elementen. Integendeel, ze worden gecombineerd in een diepgewortelde, rauwe, eerlijke emotionele stortvloed; een combinatie die ook de liveshows nabootst.
  • Ggu:ll: is een vierkoppige blackened doom metal band. Ze halen invloeden uit noise, doom en atmosferische drones en bouwen zo een stevige reputatie op in liveoptredens, wat leidde tot shows op Roadburn, Le Guess Who?, Neurotic Deathfest, Archerontic Arts en Soul Crusher.

3. Bert Dockx band: Het bijwonen van een liveoptreden van de Bert Dockx Band is een ervaring die muziekliefhebbers niet willen missen. Met Bert Dockx aan het roer, een begaafde singer-songwriter en gitarist, belooft het optreden een meeslepende reis door diverse muzikale landschappen. Dockx en zijn band weten moeiteloos genres te combineren, variërend van subtiele folktonen tot krachtige rockuitbarstingen, en alles daartussenin.

4. Árstíðir: Popnummers met aangrijpende refreinen, gehuld in zachte en soms verrassende arrangementen. De band is nooit bang om te experimenteren. Deze indieband heeft een status opgebouwd als een van de meest proactieve bands van IJsland door meedogenloos toeren en jarenlang hard werken, en verdienen langzaamaan de bewondering en het respect van de muziekindustrie. A must see voor liefhebbers van bands als Sigur Rós, Mumford & Sons en Fleet Foxes

5. Made in Belgium: Het beste uit Vlaanderen op één festival. Ook dit jaar weer met een heerlijke line-up vol bekende en onbekende namen. De plek om nieuwe artiesten te ontdekken. Met op de line-up:

  • Daan: electrorock waar je niet op kan stilstaan
  • Coely: zoekt de grenzen op tussen HipHop, Soul, R&B en Pop
  • Hickey Underworld: doet denken aan de posthardcore van Shellac en de indiepunk van de Yeah Yeah Yeahs
  • Ão:  een mix van saudade, indie en subtiele elektronica,
  • Isaac Roux: indie folk gemixt met subtiele electronica

Check de rest van onze agenda hier!