Locatie Zaal
Datum do 05 okt'23
Zaal open 20:00
Aanvang 20:30
Genre Indie / Alternative
Tickets:
Voorverkoop € 17.25
Deurticket € 18.50
VrienT van T € 0.00
Prijzen zijn inclusief servicekosten en garderobe
koop tickets
koop tickets

Meltheads
Meltheads zijn vier jonge honden uit Antwerpen die met bakken talent en evenveel drang en branie tot op het bot gaan. Voortgestuwd door de metronomisch strakke ritmesectie van Tim Pensaert (bas) en Simon de Geus (drum), en aangevuurd door de snedige en virtuoze gitaar van Yunas de Proost spuwt Meltheads rotaanstekelijke garage, clevere postpunk en fascinerende cold en andere wave, die schatplichtig is aan The Chats, Amyl and the Sniffers, Gang of Four, Wire en – jawel – De Brassers en Aroma Di Amore. Vierde hond is frontman Sietse Willems, de vleesgeworden bastaard van Jim Morrisons charisma, Robert Plants sexappeal, Iggy Pops razernij én de blote bast van alle drie. Hun live-reputatie buzzt als een lopend uurtje door de Lage Landen, en wie hen al aan het werk zag, weet: deze hongerige wolven bestormen een podium alsof ze de laatste show van hun leven gaan spelen. Meltheads opende al voor o.a. DIRK. en Millionaire, speelde een uitverkochte releaseshow in Trix Café (waar ze ook resident zijn), schopte het tot in de finale van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel en het podium (zilver!) op Humo’ Rock Rally. Toch moet – nee, gààt – het voor hen allemaal nog beginnen. En reken maar dat het dan vooruit zal gaan.

Marathon
Marathon is topsport. Het overschot aan energie dat het Amsterdamse drietal door de week opkropt, vindt vanaf het podium haar weg naar de mensen in de zaal. Het knalt eruit en dat wordt opgepikt: hun live-reputatie groeit als kool. Reeds vier keer Paradiso, een mudvolle Popronde, Welcome to the Village, Grauzone en nog veel meer: in korte tijd doorspekt met podiumervaring speelden ze zich op Noorderslag naar een top-10 notering. Zowel KINK als 3voor12 ziet de band als één van de talenten van 2023. Marathon raast voort. V2 Benelux tekende voor hun debuut-EP (mei 2023), een heuse mijlpaal, een proeve van bekwaamheid en een roep om meer. De gedreven hoofdstedelijke twintigers bezweren de realiteit van de nog jonge, van crisis naar crisis hoppende eenentwintigste eeuw. Hoogst energiek verweer tegen een dreigende doemstemming. Tot aan de knieën in de punk en met het hoofd in dissonante wolken. Marathon verklankt city-angst. Lennart mept zich naar een uitweg, Kay spuwt het onbehagen in aanvalshouding van zich af en Nina tilt het geheel op haar zes snarige bas naar hogere sferen. Ze maken het onbehaaglijke draaglijk. Hun explosieve mix van shoegaze en postpunk wordt met de dag rijker, zeker ook live, waar toetsenist Sofie en gitarist Victor de gelaagdheid van de songs nog meer tot hun recht zullen laten komen

De Waterput presenteert: Any Minute Now!

Wanneer is popmuziek urgent? Als het iets toevoegt aan wat er al was of zelfs geheel nieuw is? En wie bepaalt dat? Er zijn mensen die de hele avond over voetbal kunnen praten, anderen kunnen dat over muziek. Of over allebei. Popjournalist Willem Jongeneelen loopt in Nederland en België regelmatig tegen bijzondere namen aan. Relatief beroemd in kleinere kring, soms nog totaal onbekend, in wat voor muzikaal genre dan ook. In sommige gevallen zijn ze geschikt om er in een door hem gehoste, én van dj-sets voorziene avond speciale aandacht voor te vragen. Omdat de muziek afwijkt, eigenwijs of in zijn optiek gewoon retegoed is. En omdat die act ieder moment zou kunnen, of eigenlijk zou moeten doorbreken, in wat voor niche of toegankelijke hoek dan ook. Any Minute Now! Gevoelskwestie. Honderd procent subjectief. Vaste bezoekers zagen op die manier al optredens van Mooneye, Elephant, Dez Mona, Mintzkov, Iris Penning, Rats on Rafts, Fulco, RHEA, Mercy John, Glitterpaard en vele anderen. Of gaan dit jaar nog naar Isolde Lasoen en Meltheads. U toch ook?