Locatie Zaal
Datum zo 12 nov'23
Zaal open 14:30
Aanvang 15:00
Genre Indie / Alternative
Tickets:
Voorverkoop € 20.75
Deurticket € 22.00
Prijzen zijn inclusief servicekosten en garderobe
koop tickets
koop tickets

Dit is een seated concert met vrije plaatskeuze.

Árstíðir uit IJsland sprong in 2010 op het internationale toneel toen aswolken van de Eyljafjallajökull-vulkaan zich over Europa verspreidden, waardoor IJsland het gesprek van de dag werd. Na twee nummer-1-hits in Ijsland, begon het eclectische trio aan een indrukwekkende internationale tournee van Siberië naar San Diego, en van Zagreb naar Svalbard. Tegelijkertijd gingen ze viraal met een 800 jaar oude hymne, geïmproviseerd op een treinstation, en verzamelden ze snel veel toegewijde fans. De cult-achtige aanhang van de band financierde de helft van de 8 albums die Árstíðir tot nu toe uitbracht.

De kern van Árstíðir’s muziek is de chemie tussen de leden Daníel, Gunnar & Ragnar en hun gedeelde passie voor vocale harmonieën. Popnummers met aangrijpende refreinen, gehuld in zachte en soms verrassende arrangementen. De band is nooit bang om te experimenteren en heeft samengewerkt met onder meer Ólafur Arnalds en Nils Frahm, twee albums gemaakt met IJslands belangrijkste songwriter / legende Magnús Þór Sigmundsson, en Anneke Van Giersbergen, met wie Árstíðir in 2016 een album maakte en tourde in de Nederlandse theaters.

Deze indieband heeft een status opgebouwd als een van de meest proactieve bands van IJsland door meedogenloos toeren en jarenlang hard werken, en verdienen langzaamaan de bewondering en het respect van de muziekindustrie. In 2019 bekroonde een panel bestaande uit Tow Waits, Robert Smith (The Cure) en Beth Gibbons (Portishead) het album Nivalis van de band tot ‘Indie album of the year’ bij de Independent Music Awards. Het nieuwe album BLIK van de band, dat op 15 september van dit jaar uitkomt, vormt hun meest commerciële productie tot nu toe met nummers die de luisteraars opdragen hun Gin & Tonic op te drinken en de dansvloer te trotseren.