SENA PERFORMERS GUITAR WEEK

De beste gitaristen op 1 plek, Bergen op Zoom

Wat is de Guitar Week?

De Guitar Week is een uitbreiding van de SEGA uitreiking (Sena Performers European Guitar Awards) die op 13 december voor de zesde keer in Gebouw-T plaatsvindt. De week er omheen zal volledig in het teken staan van de elektrische gitaar en zullen zowel grote als kleine namen optredens geven in Bergen op Zoom. De week is er speciaal voor alle muziekliefhebbers met een voorliefde voor de elektrische gitaar maar de Guitar Week is er ook voor de mensen die eens goed kennis willen maken met de elektrische gitaar.

Tijdens de Guitar Week zijn er in Gebouw-T drie optredens te bezoeken met op 8 december Living Colour (uitverkocht), 10 december Danko Jones en op 14 december Wishbone Ash inclusief T-Gesprek met de band.

Maar ook in de stad zijn dingen te doen tijdens Guitar Week. Zo is er op zaterdag 9 december een Pub Night. Tijdens deze avond zullen er 2 à 3 bands optreden, welke dat zijn is nog een verrassing. De Pub Night zal plaatsvinden in De Graankelder (de kelder van het Markiezenhof). Tijdens de Gitaardag op zondag 10 december volg je in de mooie kamers van het Markiezenhof workshops, clinics en Q&A’s van je favoriete muzikanten. De Gitaardag is gratis te bezoeken, het volledige programma zal later bekend gemaakt worden.

Guitar Membership

Dit jaar hebben we voor de Guitar Week een speciaal Guitar Membership. Deze kan je kopen in combinatie met een ticket voor SEGA, de prijs voor beide tickets is dan €60,- (€15,- euro voor het membership), maar het membership is ook als los ticket te koop voor €25,-. Het Guitar Membership is één jaar geldig van 1 november 2023 t/m 30 november 2024. Met een Guitar Membership krijg je de volgende voordelen:

  • Krijg 25% korting op één ticket voor de concerten tijdens de Guitar Week van Danko Jones en Wishbone Ash in Gebouw-T
  • Maak kans op de laatste twee tickets voor de uitverkochte show van Living Colour in Gebouw-T
  • Krijg een jaar lang het laatste nieuws over concerten in Gebouw-T inclusief kortingen en acties

Ik wil lid worden

* Lidmaatschap wordt niet automatisch verlengt

Winnaar Sena European Performers Guitar Award

Nuno Bettencourt is dé winnaar van Sena Performers European Guitar Award 2023. Op woensdag 13 december komt hij de award in ontvangst nemen in Bergen op Zoom en speelt hij ook live. Verwacht op deze mooie avond, naast de show van Nuno Bettencourt, ook shows van andere topmuzikanten. Later meer hierover.

Over Nuno Bettencourt
Bettencourt, die werd geboren op het Portugese eiland Praia da Vitória, past in het rijtje van gerenommeerde buitenlandse gitaarhelden die eerder deze prestigieuze prijs wonnen. Naast een aantal buitenlandse gitaarhelden, kregen eerder landgenoten zoals Jan AkkermanGeorge KooymansAdrian VandenbergLeendert Haaksma en Dany Lademacher deze prijs. De 57-jarige Bettencourt is al bijna 40 jaar actief als professioneel gitarist. In 1985 werd hij lid van Extreme, een band uit de regio van de Amerikaanse stad Boston. In 1991 brak de band wereldwijd door met de akoestische ballade More Than Words. Deze song schreef Bettencourt destijds samen met Extreme-zanger Gary Cherone. Extreme scoorde nog meer grote hits met songs zoals Get The Funk Out, Hole Hearted en Rest in Peace. In de jaren daarna speelde de gitarist mee op albums en songs van grote sterren zoals Janet Jackson, Julian Lennon en Robert Palmer. Daarnaast werkte hij mee aan veel grote filmscores en aan de muziek van computergames. Ook is hij de leadgitarist en muzikaal leider van de band van superster Rihanna.

Mis de uitreiking en het optreden van Nuno Bettencourt niet, koop nu hier je kaartjes voor SEGA!

Dit is er te doen tijdens de Guitar Week

Dé geschiedenis van de SEGA uitreikingen

Lees hier meer