Gratis!
Locatie Zaal
Datum zo 21 aug'22
Zaal open 15:00
Aanvang 15:00

DIT EVENEMENT IS AFGELOPEN.

Viva España! Op zondag 21 augustus 2022 slaan TC de Markies, Studio Velo en Gebouw-T de armen ineen voor een programma voor elke wielerfan op de dag dat de Ronde van Spanje Bergen op Zoom doorkruist. Stap zelf op de fiets tijdens de toertocht van TC de Markies en/of kom ’s middags gezellig naar Gebouw-T. Daar kun je vanaf 15.00 uur genieten van sangria, tapas en livemuziek van Cumbia Chicharra. Kortom: garantie voor een topdag voor iedere wielrenner! Toegang is helemaal gratis.

Om 10.00 uur – toertocht naar de Vuelta onder begeleiding van TC de Markies
Voor de verstokte wielerliefhebber die er niet voor terugdeinst om zelf ook op de fiets te klimmen! We rijden vanuit zwembad de Schelp op de Boulevard weg om 10.00 uur om omstreeks 12.00 uur aan te komen in Baarle Nassau. Hier hebben we dan de mogelijkheid om ergens wat te eten of te drinken terwijl we wachten op de kanonnen op de fiets. Als deze voorbij zijn rijden we snel terug naar Bergen op Zoom om ze daar wederom te aanschouwen! Het gemiddelde die dag zal tussen de 30-32 per uur liggen. Twijfel je of je dit wel kunt? Denk dan goed na of je dit wel wilt, we hebben niet de luxe in het tijdschema om te wachten op de langzamere renners helaas. Dus heb je zin en goede benen? Sluit dan aan! Na terugkomst gaan we naar Gebouw-T voor tapas, cervezas en samen de koers op groot scherm volgen!

Vanaf 15.00 uur – Viva La Vuelta in Gebouw-T
Geen ‘karaoke’ op het liedje ‘Tequila’, maar echte Spaanse sferen proeven! Soms letterlijk, want de Vuelta en de betrekkingen tussen Bergen op Zoom en Spanje gaan gevierd worden. Natuurlijk met Sangria, tapas en heerlijke Spaanse muziek. Een feestelijke middag met livemuziek en live samen de finish kijken.

Livemuziek: Cumbia Chicharra
Sensuele cumbia, latin, Amerikaanse ritmes, urban en de popmuziek van nu. Goed kneden en je krijgt Cumba Chicharra. Zelf noemen ze het heerlijke, maar explosieve muziek, in de goede zin van het woord. Dat belooft knallen op de dansvloer. Echte Spaanse muziek, wat hoort bij een Vuelta feestje. O, trouwens ze komen uit Marseille (Frankrijk, dus niet uit Spanje), niet erg toch?

DJ: Sebastian Floris
Al op negenjarige leeftijd wist Sebastian Floris, toen nog gewoon Bastian Schoenmakers, al dat hij dj wilde worden. En hoewel hij zijn kinderkleren inmiddels heeft ingeruild voor driedelige pakken, blijft hij ergens altijd het jongetje dat in stoffige platenzaken pareltjes zocht. In zijn werk mengt hij invloeden uit zowel het verleden als het heden, met als resultaat een altijd soulvolle sound. Hoewel hij zich beweegt binnen diverse genres als soul, funk, disco, hiphop en een vleugje house, benadert hij zijn werk altijd vanuit een jazzfilosofie. Hij maakte recent furore op North Sea Jazz!

Dit programma is onderdeel van La Vuelta Holanda