Uitverkocht
Locatie Veere
Datum za 10 jul'21
Zaal open 18:00
Aanvang 19:00

DIT EVENEMENT IS AFGELOPEN.

PopMonument Veere is uitverkocht

PopMonument, het festival wat popmuziek verbindt met erfgoed, maakt de eerste stap buiten Brabant en landt op zaterdag 10 juli in het pittoreske stadje Veere. PopMonument kent haar oorsprong in Bergen op Zoom. Het festival neemt de bezoeker mee op een muzikale reis in en langs monumentale gebouwen door Veere, met bijzondere acts, hedendaagse muziek, verhalen en ontmoetingen op historische (onverwachte) locaties. Centraal in Veere staat de Grote Kerk Veere. Met Blaudzun en DAAN zijn de headliners van het festival bekend. Ook Meskerem MeesThe Indien,  Karel en I Am Oak (solo) staan op het programma.

Update 9 juli – Het was écht eventjes spannend maar… PopMonument Veere gaat door, op 1,5 meter afstand! Alle shows worden geplaceerd met zitplaatsen. Naast de headlineshows van Blaudzun en DAAN in Grote Kerk Veere ziet elke bezoeker één van de concerten op de kleine locaties. Op deze manier kunnen we toch veilig het festival organiseren en geniet je morgen van prachtige muziek op de mooiste locaties.

Helaas gooit corona toch nog wat roet in het eten. Zowel Amy Root als The Vices (solo) moeten in quarantaine en kunnen niet naar Veere komen. I Am Oak (solo) is de vervanger. We proberen nog een laatste vervanger te vinden. Helaas moet ook MBO Dans Goes annuleren vanwege een coronabesmetting

Vlaming DAAN verzorgt de openingsshow van het festival in de Grote Kerk Veere. Bezoekers ontdekken hierna het historische stadje van Veere op een diversiteit aan kleine locaties. Dit programma wordt later bekendgemaakt. Het slot is aan Blaudzun die met een bijzondere semi-akoestische show komt spelen in de Grote Kerk Veere. Hij gaat de samenwerking aan met kunstenares Mirjam Debets. Zij is visual artist en maakte al werk voor o.a. TivoliVredenburg. Debets verzorgt indrukwekkende projecties tijdens de show van Blaudzun.

De Spot en Grote Kerk Veere
Poppodium De Spot in Middelburg is betrokken bij de programmering en marketing van PopMonument Veere. Het is voor het poppodium en de betrokken vrijwilligers bovendien een mogelijkheid om in deze tijd op een andere Zeeuwse plek mee te werken aan een muziekfestival. Grote Kerk Veere is de hoofdlocatie tijdens PopMonument. De kolossale kerk opende vorig jaar haar deuren als Experience en cultuurpodium en is het kloppend hart tijdens het festival

PopMonument Veere 10 juli 2021
PopMonument Veere wordt mede mogelijk gemaakt door Grote Kerk Veere, gemeente Veere, Toeristische Impuls Veere, Poppodium De Spot, Fonds Podiumkunsten, Kunstloc Brabant, Frits-Lensvelt stichting, VSBfonds, stichting Monumentenbezit, Cultuurfonds Zeelandia, Prins Bernard Cultuurfonds en HZ-Cult.