Gratis!
Locatie Wilhelminaveld
Datum do 30 mei'19
Zaal open 12:00
Aanvang 12:00

DIT EVENEMENT IS AFGELOPEN.

Op Hemelvaartsdag, 30 mei, is Op De T Festival toe aan de negende editie van het festival. De toegang is zoals altijd helemaal gratis. Op het Wilhelminaveld in Bergen op Zoom treden diverse bands op, is er een festivalmarkt en een grote kinderhoek voor de kleine festivalganger. Daarnaast komt er een container die door het jongerenplatform van Gebouw-T, Young Creations, wordt vormgegeven én er is zoals altijd veel aandacht voor duurzaamheid.

In samenwerking met lokale partners hebben wij een heerlijke borreltas samengesteld waarmee jij extra kan genieten tijdens het festival. In een exclusieve Op De T Festival tas zitten een zakje nootjes van Branderij Joost, een worstje van ’t Geheim van Bergen, een brood van De Broodbakkers en een kaasje van kaasboerderij De Zuidgeest. Verder zitten er 6 consumpties in die je kan besteden tijdens het festival. De kosten van het borrelpakket zijn €20,-. Na bestelling kan je met jouw E-Ticket de borreltas ophalen tijdens het festival bij de Infostand. Bestel jouw borreltas hier.

Dit jaar op het affiche:

The Rootsriders / 18:45-20:00

De muzikanten achter Europa’s beste Bob Marley tribute keren dit voorjaar terug met LEGEND35, een hommage aan het beroemde verzamelalbum van de koning van de Reggae. Deze plaat verscheen 3 jaar na Marley’s dood maar groeide daarna uit tot wereldwijd een van de best verkochte albums allertijden. Veel van zijn bekendste liedjes zijn op deze plaat terug te vinden en behoeven tot ver buiten de reggae scene nauwelijks nog introductie. Legend toont Marley’s in al zijn veelzijdigheid en glorie met nummers als I Shot The Sheriff, No Woman No Cry, Could You Be Loved, Jamming en Redemption Song.

The Juke Joints / 17:00-18:15

De Zeeuwse bluesrockers en winnaars van de 2012 en 2016 Dutch Blues Foundation Award for ‘Best Dutch Blues Band’ zetten nu inmiddels ruim 35 jaar de internationale podia in vuur en vlam. Dat werd in jubileumjaar 2018 luister bijgezet met een nieuwe live CD/DVD ’35 Years of Rock Rollin Blues’ en maakte Omroep Zeeland de documentaire This Is It ’35 jaar blues van Zeeuwse bodem’.


The Calicos / 15:30-16:30

The Calicos zijn hét Belgische antwoord op The War on Drugs. Zij wonnen Humo’s Rock Rally 2018 met sfeervolle gitaar/indierock met americana-toetsen. De jury prees de band voor haar maturiteit en vakmanschap. Het zestal onder leiding van zanger en songschrijver Quinten Vermaelen staat dan ook bekend om haar gelaagde en uitgebalanceerde liveset. Voer voor fans van Bruce Springsteen, Wilco, Ryan Adams en Neil Young.


Bas de Meijer / 14:15-15:00

Bas de Meijer is geen onbekend gezicht in de Hip Hop scene. Onder zijn vorig alias BDM won hij in 2007 de prestigieuze muziek prijs ‘Hooikoorts’ waarna vele optredens volgden waaronder op het Bevrijdingsfestival in Vlissingen. Op zijn debuutalbum ‘Mijn Moment’, wat in 2014 verscheen, werkte hij onder andere samen met Danny Vera aan het nummer ‘What Life Brings’. Dit nummer werd onder andere bij 3FM en in een uitverkocht Paradiso ten gehore gebracht. In 2016 werd dit opgevolgd met zijn 2e studio album ‘Op Eigen Kracht’. Sinds 2018 speelt Bas de Meijer onder zijn eigen naam en is hij een muzikalere weg ingeslagen door met een complete live band te gaan spelen. Bas wil een volwassen sound neer zetten en een breed publiek aanspreken. Op 14 Juni 2018 zag de EP ‘Vanaf Hier’ het licht.

The Vision of Johanna / 13:00-13:45

The Vision of Johanna is een soulful popband met brede smaakpapillen voor funk, soul en pop en dat is terug te horen in de singles ‘Born Free’ (2013) en ‘Painting Colors’ (2016). Hun nieuwste EP ‘Little Sister’ is in het najaar van 2018 uitgekomen. De band werd in 2006 opgericht door Hanneke van Andel en Arjan van Diepeningen. Vanaf die tijd heeft de band meerdere formaties gekend. In 2015 hebben Pascal Vermeulen (drums) en Sander van Gaans (gitaar) hun intreden gedaan.

Op De T Festival wordt jaarlijks door Poppodium Gebouw-T georganiseerd en kan niet plaats vinden zonder de inzet van tientallen vrijwilligers. Het festival is dan ook altijd op zoek naar vrijwilligers die mee willen helpen achter de bar of bij de op- of afbouw van het festivalterrein. Meer informatie hierover is te vinden op de website van het festival: www.opde-t.nl.