Locatie Zaal
Datum za 16 mrt'24
Zaal open 20:30
Aanvang 21:00
Genre Rock
Tickets:
voorverkoop € 21.00
Deurverkoop € 22.00
Prijzen zijn inclusief servicekosten en garderobe
koop tickets
koop tickets

Een avond gevuld met de giganten van het new wave genre, die een arsenaal van muziek van The Cure en The Smiths op meesterlijke wijze neerzet.

The Cure door The obsCURE
The Cure hoeft niet meer voorgesteld te worden: al meer dan 40 jaar draaien ze mee en worden ze beschouwd als één van de meest invloedrijke new wave bands ooit. Ze enkel afdoen als een new wave band klopt niet helemaal want de muzikale kameleon Robert heeft met zijn band ook een aantal zeer mooie en populaire popnummers op de wereld losgelaten: denk maar aan “Just Like Heaven”, “Friday I’m In Love”, “Let’s Go To Bed”, en ze waren er zelfs al vroeg bij met “Boys Don’t Cry”.

The obsCURE zijn 6 Vlamingen die ondertussen al 7 jaar de erfenis van The Cure levendig houden en een reputatie hebben opgebouwd in binnen- en buitenland. The obsCURE is de tributeband die The Cure het best weet te benaderen: de gelijkenis op alle vlakken is treffend. In 2021 kregen ze nog 4 ja’s van de jury tijdens Belgium’s Got Talent.

Sinds 2021 vervoegde de 21 jarige zoon van de zanger, de band op bas om als jonge Simon Gallup look-a-like rond te springen. The obsCURE is zonder twijfel de meest complete The Cure tributeband die je in deze kontreien en ver daarbuiten gaat vinden.

The Smiths door The Smiths Presumably 
Geen andere tributeband vertolkt het oeuvre van The Smiths en Morrissey zo indrukwekkend als The Smiths Presumably uit Antwerpen. De band speelt de klassiekers van Morrissey en Marr uit de jaren 80 zoals This Charming Man, Bigmouth Strikes Again, Girlfriend In A Coma, There Is A Light That Never Goes Out tot latere Morrissey-hits zoals Suedehead, Everyday Is Like Sunday en First Of The Gang To Die. Volgens die-hard fans is het een briljant eerbetoon en een avond vol nostalgie die zelfs de grootste muurbloempjes aan het dansen brengt. De stem, uitstraling en podiumact van zanger J. Wendelen komen bijzonder dicht in de buurt van de legendarisch excentrieke Britse zanger op zijn hoogtepunt. De band die hem ruggesteunt, speelt vol overgave en precisie.