Locatie Zaal
Datum za 23 mrt'19
Zaal open 20:30
Aanvang 21:00

DIT EVENEMENT IS AFGELOPEN.

In 2019 is het 40 jaar geleden dat het legendarische debuutalbum “Unknown Pleasures” van de Britse band Joy Division verscheen. Het album wordt gezien als het startschot van de New Wave beweging in de jaren 80 en beïnvloede bands als Echo & The Bunnyman, The Cure, U2, Bauhaus, The Sound en tal van andere iconische bands uit die periode. Ook nu nog geven bands als Interpol, Arcade Fire en The Editors aan sterk te zijn beïnvloed door de muziek van Joy Division.

Joy Division Undercover

In de periode maart, april en mei 2019 zal de band Joy Division Undercover -na 3 jaar- weer uitgebreid gaan touren. Tijdens de tour zal de band het album Unknown Pleasures integraal spelen. Joy Division Undercover wordt door pers en publiek op handen gedragen en gezien als de beste Joy Divison tribute band ooit. Met o.a. gitarist Henk Koorn (Hallo Venray) en zanger Erny Green (The Eternal) kun je ook niet anders verwachten. Erny Green’s stem evenaart op griezelige wijze de stem van Ian Curtis.

Joy Division Undercover (voorheen Closer To Curtis) zal een complete ode brengen. Naast een integrale uitvoering van Unknown Pleasures zal het tweede deel van de set bestaan uit even zoveel hoogtepunten uit het Joy Division repertoire. De band staat bekend om z’n extreem intensieve en oprechte performance, een perfecte livesound en obscure lichtshow/visuals. Tijdens eerdere tours van de band (voor het laatst in 2016) was het merendeel van de shows stijf uitverkocht.

De band bestaat uit: Zang: Erny Green – Gitaar: Henk Koorn – Bas: Edwin Oranje – Toetsen: Thijs Heij – Drums : Gerald Roerdinkveldboom

New Wave afterparty door Waterput Swing

Voorafgaand en na de band zijn de DJ’s van Waterput Swing aanwezig om je van de fijnste platen in de stijl van Joy Division te voorzien! Dat wordt een complete avond genieten van de beste muziek.

VRIENT VAN T

Ben jij een muziekliefhebber, hou je ervan om nieuwe bands te ontdekken en ga je graag naar Gebouw-T? Word dan VrienT van T! Voor een klein bedrag per jaar ontvang je een persoonlijke T-Card waarmee je profiteert van leuke kortingen en aanbiedingen, zoals korting op tickets voor Joy Division Undercover en Waterput Swing! Klik hier voor meer informatie.