Uitverkocht
Locatie Zaal
Datum vr 24 sep'21
Zaal open 20:30
Aanvang 21:00

DIT EVENEMENT IS AFGELOPEN.

Dit is een 1,5 meter show. Voor deze show is testen op corona niet verplicht, aan de deur wordt wel een controle gesprek gehouden.

Vrijdag 18 september 2020 was het 50 jaar geleden dat gitaarvirtuoos en muzikale grootheid Jimi Hendrix ons in verbijstering achterliet. Zijn plotselinge dood – op slechts 27 jarige leeftijd – sloeg in als een bom in de muziekwereld. Hendrix was de meest excentrieke gitarist ooit en is nog steeds een belangrijk inspiratiebron voor de huidige generatie muzikanten.  Zijn psychedelische gitaarspel ontketende eind jaren zestig een revolutie in de rock & roll. Zijn bezeten solo’s, linkshandig op die omgedraaide gitaar, soms met z’n tanden, soms in z’n nek; het zorgde voor een ware cultstatus. Achter Hendrix stond dan ook nog eens een Marshall-toren en onder zijn voet het kenmerkende wahwah-pedaal. Een jaar later dan oorspronkelijk de bedoeling was maar gelukkig kunnen we dit jaar deze geweldige muzikant alsnog eren.

Hendrix tribute band c.q. Hedon All Stars:
De basis van de Hendrix Tribute Band bestaat uit: Bauke Bakker – drums/zang; Reindert Kragt – basgitaar; Gertjan van de Weerd – toetsen/zang; en Rick Mensink – percussie. Speciaal voor dit eerbetoon wordt de band bijgestaan door een groep fantastische gitaristen/zangers, met daarin o.a. Vedran Mircetic (De Staat); Kees Lewiszon en Merijn van Haren (Navarone), Twan van Gerwen (o.a. Beef en Kenny B), Ed Struijlaart, Tommy Ebben, Gerrit Veldman en Henk Wesselink (Money & the Men). Ook zal per zaal als extra gast een lokale held/heldin meespelen! Wie dat bij welke zaal is, blijft nog even een verrassing!

De Jimi Hendrix Tribute waren live te horen op NPO Radio 2: