Locatie Rabozaal
Datum vr 24 sep'21
Zaal open 20:30
Aanvang 21:00
Genre Blues , Classic Rock
Tickets:
Voorverkoop € 20.00
Deurverkoop € 21.00
Prijzen zijn inclusief servicekosten en garderobe
koop tickets

Dit concert (oorspronkelijke datum: vrijdag 2 oktober 2020) is verplaatst naar 24 september 2021. Gekochte kaarten blijven ook op de nieuwe datum geldig. Kaartkopers ontvangen hierover persoonlijk bericht. 

Op vrijdag 18 september 2020 is het exact 50 jaar geleden dat gitaarvirtuoos en muzikale grootheid Jimi Hendrix ons in verbijstering achterliet. Zijn plotselinge dood -op slechts 27 jarige leeftijd- sloeg in als een bom in de muziekwereld. Hendrix was de meest excentrieke gitarist ooit en is nog steeds een belangrijk inspiratiebron voor de huidige generatie muzikanten. Zijn psychedelische gitaarspel ontketende eind jaren zestig een revolutie in de rock & roll. Zijn bezeten solo’s, linkshandig op die omgedraaide gitaar, soms met z’n tanden, soms in z’n nek; het zorgde voor een ware cultstatus. Achter Hendrix stond dat ook nog eens een Marshall-toren en zonder zijn voet het kenmerkende wahwah-pedaal.

Vanuit het Hedon Productiehuis is de afgelopen jaren een traditie ontstaan om een ode te brengen aan Jimi Hendrix, en dit jaar zouden een record aantal zalen door heel Nederland mee doen. In verband met de huidige RIVM maatregelen tegen het Coronavirus kan de tour helaas niet doorgaan. Gezamenlijk is dan ook besloten om de tour in zijn geheel te verplaatsen naar 2021.

Hendrix tribute band c.q. Hedon All Stars:
De basis van de Hendrix Tribute Band bestaat uit: Bauke Bakker – drums/zang; Reindert Kragt – basgitaar; Gertjan van de Weerd – toetsen/zang; en Rick Mensink – percussie. Speciaal voor dit eerbetoon wordt de band bijgestaan door een groep fantastische gitaristen/zangers, met daarin o.a. Vedran Mircetic (De Staat); Kees Lewiszon en Merijn van Haren (Navarone), Twan van Gerwen (o.a. Beef en Kenny B), Ed Struijlaart, Jaap Kwakman (3J’s), Ross Curry (Spo Dee O Dee), Stef Delbaere (B) (King of the World) en Henk Wesselink (Money & the Men). Ook zal per zaal als extra gast een lokale held/heldin meespelen! Wie dat bij welke zaal is, blijft nog even een verrassing! Per zaal zullen er verschillende gasten te zien en te horen zijn, maar bovenal wordt het een mooie niet te missen avond met louter topmuzikanten die Hendrix in hun hart dragen.