Young Creations

Het jongerenplatform van gebouw-T

Young Creations

Young Creations is het jongerenplatform van Gebouw-T. In 2018 en 2019 is hier een pilot mee gedraaid. Een groep van 10 jongeren tussen de 14 en 26 jaar krijgt binnen dit platform de kans zichzelf te ontwikkelen op het gebied van organiseren en programmeren. Hoe? Zij lopen mee tijdens onze concerten (in de horeca en techniek of als hospitality en eventcoördinator), volgen workshops en masterclasses van mensen uit de muziek- en evenementenwereld en zij organiseren eigen evenementen. Hierdoor ontwikkelen de jongeren verschillende competenties en leren ze wat hun sterkste punten zijn. En Gebouw-T leert ook heel veel van deze jongeren, want wie weet nu beter dan zij zelf wat voor evenementen er ontbreken in het aanbod, of hoe we beter jongeren kunnen bereiken? In 2020 is de ambitie om Young Creations een nieuw leven in te blazen. Lijkt het je leuk meer te weten te komen over Young Creations of wil je misschien zelfs aansluiten? Stuur dan een mailtje naar floor@gebouw-t.nl.

T-LAB

In samenwerking met DSV en Mepavex heeft Gebouw-T het concept T-LAB ontwikkeld. Het doel is om jongeren te betrekken bij nieuwe ontwikkelingen op het gebied van techniek, ICT, logistiek en dienstverlening. In het T-LAB werken jongeren, bedrijven, onderwijs en overheden nauw samen. De T-LAB sessies zijn talks (presentaties van bedrijven en interactieve sessies met jongeren) en de inhoud wordt bepaald door de deelnemende bedrijven en onderwijsinstellingen of juist door de jongeren zelf! Denk bijvoorbeeld aan onderwerpen als virtual & augmented reality, gaming, robotisering, social meda, 3D printing en duurzaam ondernemen.

Samen met jongeren ontwikkelen de deelnemende partijen nieuwe ideeën die interessant zijn voor hun bedrijf, school of de jongerencultuur van Bergen op Zoom en omgeving. Het jongerenplatform van Gebouw-T, Young Creations, ondersteunt bij de organisatie van de T-LAB sessies. Het T-LAB wordt mede mogelijk gemaakt door DSV en Mepavex.