27 december 2019

Vrijwilliger bij Gebouw-T: ‘De kunst is om een probleem op te lossen voordat het de kans krijgt te ontstaan’

Gitaarmuziek klinkt op de achtergrond. Voor de ingang staat een rij mensen popelend te wachten. En in het middelpunt staat Caroline Korver. Zij is vandaag de eventcoördinator.

Vlakbij de ingang kletsen we bij met Caroline. Op deze plek in het poppodium kan zij namelijk in haar rol als eventcoördinator het beste overzicht bewaren. Vol passie praat Caroline over haar rol bij Gebouw-T, wat klinkt als een hele afwisselende baan. Vol verwondering kijk ik naar de vrouw die in haar rode trui met haar oortje in voor me staat. Met een helikopterview neemt ze even de ruimte in zich op alvorens we starten met het interview, nieuwsgierig naar wat haar deze avond in het poppodium weer zal brengen.

Ik kan me voorstellen dat je bij Gebouw-T veel ziet en meemaakt met de diverse optredens die er plaatsvinden. Wat is de mooiste ervaring die je hebt meemaakt tijdens je werk?

“Dat was het moment tijdens de Sena Guitar Awards waar diverse internationale gitaristen aanwezig waren. Het is zo bijzonder, om tijdens je werkdienst de artiesten voorbij te zien lopen. Maar het allermooiste is als je na je dienst naar huis gaat met een gesigneerde gitaar, door een van de muziekhelden die in Gebouw-T spelen. Dat is me al vier keer overkomen. Ik heb gesigneerde gitaren van onder andere Steve Vai, Joe Bonamassa, Joe Satriani en John Petrucci.”

Hoe ben je als vrijwilliger bij Gebouw-T terechtgekomen?

“Ik bevond me tussen twee banen en zag een vacature voor vrijwilliger voorbij komen, mijn liefde voor muziek heeft er voor gezorgd dat ik hier werk.”

Hoe ziet een avond als eventmanager bij Gebouw-T eruit?

“Het belangrijkste is dat je de avond in goede banen leidt. Voordat het publiek binnenkomt, loop ik altijd een lijst na. Ik check onder andere of iedereen aanwezig is, tel de kassa’s, controleer de toiletten en kijk of alle vrijwilligers op hun plaats staan en goed hun werk kunnen doen. Mensen wegwijs maken en zich op hun gemak laten voelen is belangrijk in mijn rol. Even zo belangrijk als uitleg geven als er iets onduidelijk is. Doen de ticketscanners het niet zoals je net zag, dan zoek ik samen met mijn collega naar een oplossing en leg haar als het nodig is nog wat extra dingen uit.”

Gaat er vaker achter de schermen iets verkeerd?

“Over het algemeen verlopen de avonden hier bij Gebouw-T rustig. Natuurlijk gaat er tijdens mijn werk soms iets fout, dan grijp ik meteen in. Zo kan er iemand dronken zijn, onwel worden of er kan een opstootje plaatsvinden. De kunst is om een probleem op te lossen voordat het de kans krijgt te ontstaan. Dat hoef ik niet alleen te doen. Gelukkig heb ik versterking van vijf man security. Overzicht houden is belangrijk! We doen het met zijn allen.”