30 juni 2023

Trouwe bezoeker Wim: ‘Gebouw-T is voor mij een heel fijn uitje’

Op 14 juli ontvingen wij het trieste nieuws dat Wim Rijsdijk op 9 juli op 61e jarige leeftijd plotseling is overleden. Wij wensen alle nabestaanden veel sterkte met dit verlies.

In de rubriek ‘Bezoekersverhalen’ komen de verhalen aanbod van onze trouwe Gebouw-T bezoekers. Waarom komen zij zo graag naar Gebouw-T en wat maakt ons poppodium zo bijzonder? Dit keer is Wim aan het woord.

Hi trouwe bezoeker! Vertel eens, wat is je naam?
Wim Rijsdijk

Je bent al super vaak naar een concert geweest in Gebouw-T, wat was je allereerste concert hier?
Volgens mij was dat Drivin ‘N’ Cryin

Waarom kom je zo graag in Gebouw-T, wat maakt het voor jou zo speciaal?
Ik kom er zo graag omdat Gebouw-T een heel fijne popzaal is, op slechts 15-20 kilometer van mijn woonplaats Oudenbosch. Hoe gemoedelijk en vriendelijk het er allemaal aan toe gaat, dat begint al bij de entree, maar ook de garderobe en de bar. En de zaal zelf heeft een fijne indeling met de bar achteraan, niet aan de zijkant. Bij concerten met minder publiek is die bar gesloten, en maken de dichte gordijnen er een intieme zaal van. Verder is het parkeren op enkele passen afstand heel fijn.

Wat is het gaafste concert dat je hier hebt meegemaakt?
Dat moet toch wel Fatal Flowers geweest zijn. Ik volg ze al vanaf het prille begin en was blij dat ze een reünietour deden. Richard Janssen, Robin Berlijn, Geert de Groot en Henk Jonkers zijn echte helden van me. Het was geweldig om de nummers van weleer weer terug te horen, een feest der herkenning.

Zijn er ook dingen die je graag anders zou zien in Gebouw-T?
Ik ben helemaal tevreden over hoe het er aan toe gaat.

Wat betekent Gebouw-T voor jou?
Heel veel. Met de eerder genoemde positieve eigenschappen is het voor mij een heel fijn uitje, zo’n concertzaal vlak in de buurt. Vroeger, toen het nog bestond, was Tivoli Oude Gracht in Utrecht mijn favoriet, nu is het op zeker Gebouw T. Ook eens een keer een concert mee te pakken van een artiest/band die je nog niet zo goed kent.

Naar welke concerten ben je recent nog geweest in Gebouw-T?
Hallo Venray op 31 maart. Daar speelt een van de helden van Fatal Flowers in: drummer Henk Jonkers. En zanger Henk Koorn kan wel met een aardig grapje uit de hoek komen.

Ook je verhaal delen?
Wil jij ook je verhaal vertellen over je ervaringen bij Gebouw-T? Stuur dan een mailtje naar loes@gebouw-t.nl