7 september 2023

Trouwe bezoeker Sigrid: ‘Gebouw-T is een plek om datgene wat ik het liefste doe dicht bij huis te kunnen doen, namelijk livemuziek ervaren’

In de rubriek ‘Bezoekersverhalen’ komen de verhalen aanbod van onze trouwe Gebouw-T bezoekers. Waarom komen zij zo graag naar Gebouw-T en wat maakt ons poppodium zo bijzonder? Dit keer is Sigrid aan het woord.

Hee trouwe bezoeker! Vertel eens, wat is je naam?
Sigrid Helmons

Je bent al super vaak naar een concert geweest in Gebouw-T, wat was je allereerste concert hier?
Eerlijk gezegd weet ik dat niet eens meer.

Waarom kom je zo graag in Gebouw-T, wat maakt het voor jou zo speciaal? 
Muziek is voor mij heel belangrijk. Ik vind het daarom ontzettend leuk om niet te ver van huis naar livemuziek te kunnen gaan luisteren. Ik hou best wel van Belgische bandjes en die worden regelmatig geprogrammeerd. De concerten van Any Minute Now vind ik daarin met name geweldig. Daarnaast komen er in Gebouw-T best wel wat bands die al wat groter zijn in België, maar die we dan hier in een kleinere setting goed kunnen zien. Bovendien vind ik het super dat we in Bergen op Zoom een poppodium hebben. Mijn gedachte is dat als ik wil dat Gebouw-T blijft bestaan, dat ik dan ook wel moet gaan.
 
Wat is het gaafste concert dat je hier hebt meegemaakt?  
Oh jee… dat is lastig kiezen. Dat gaat van Balthazar, Sepultura en Therapy? naar The Kik in coronatijd (ook al was de aanleiding verschrikkelijk), Lavinia Meijer en Maud Geffray en het eerdere festival Puur. De eerste artiesten omdat het geweldig was zulke grote namen in de kleine setting te zien. En de andere namen juist vanwege de intieme muziek in dezelfde kleine setting. Bij Puur heb ik bijvoorbeeld Tamino gezien, een Belgische zanger. Die ervaring gaf gewoon kippenvel.
 
Zijn er ook dingen die je graag anders zou zien in Gebouw-T? 
Eigenlijk niet.
 
Wat betekent Gebouw-T voor jou? 
Het is een plek om datgene wat ik het liefste doe dicht bij huis te kunnen doen, namelijk livemuziek ervaren.

Heb je nog een concert in het vooruitzicht in Gebouw-T waar je naar uitkijkt? 
Zeker! Op de planning staan in ieder geval Meltheads + Marathon, Legends of Rock en Danko Jones. Vooral naar de eerste en derde ben ik benieuwd en het tweede is gewoon leuk om met vrienden naartoe te gaan.
Ook je verhaal delen?
Wil jij ook je verhaal vertellen over je ervaringen bij Gebouw-T? Stuur dan een mailtje naar loes@gebouw-t.nl