3 augustus 2023

Trouwe bezoeker Meta: ‘In Gebouw-T komen veel verrassende toffe concerten waarvoor je geen uren in de rij hoeft te staan’

In de rubriek ‘Bezoekersverhalen’ komen de verhalen aanbod van onze trouwe Gebouw-T bezoekers. Waarom komen zij zo graag naar Gebouw-T en wat maakt ons poppodium zo bijzonder? Dit keer is Meta aan het woord.

Hee trouwe bezoeker! Vertel eens, wat is je naam?
Meta Vrijhoef

Je bent al super vaak naar een concert geweest in Gebouw-T, wat was je allereerste concert hier?
Het openingsconcert met DeWolff op 22 januari 2011 – meteen het nieuwe dak er weer af!

Waarom kom je zo graag in Gebouw-T, wat maakt het voor jou zo speciaal?
Voorheen woonde ik er pal achter (Dubbelstraat), het is een klein poppodium met prima programmering, je komt veel bekenden tegen en het geluid is ook behoorlijk goed. Grote keuze aan de bar, gezellig personeel en je staat lekker dicht op de artiesten.

Wat is het gaafste concert dat je hier hebt meegemaakt?

  • 14-11-2014: Jett Rebel ’s avonds concert en ‘s middags een extra try-out waarbij mijn dochter Annemarie een meet & greet had met hem – ze hebben samen backstage genagellakt
  • 15 maart 2019: Met mijn moeder naar Raymond van het Groenewoud
  • 15 mei 2020: Gomer Pyle met onze vrienden Mark van Loon en Mark Brouwer (SPEULEEEH)
  • 23 juni 2022: Focus (na paar keer verzet geweest door Corona)

Zijn er ook dingen die je graag anders zou zien in Gebouw-T?
De vloer beneden zou mogen oplopen zodat je verder achterin ook goed zicht hebt. En wat krukjes voor mensen die niet lang kunnen staan. En de fluister-lollies mogen zeker terugkomen!

Wat betekent Gebouw-T voor jou?
Gezellig en laagdrempelig poppodium en ontmoetingsplaats waar ik graag blijf komen juist nu ik niet meer in de buurt woon, waar veel verrassende toffe concerten komen waarvoor je geen uren in de rij hoeft te staan. Maar ook de jaarlijkse Op-de-T feestjes buiten!

Daarnaast hebben we er jaren geleden met het Stadspodium een aantal Tegenlicht meet-ups georganiseerd, waarin we met inwoners in gesprek gingen over relevante sociaal-maatschappelijke thema’s. We gingen naar zovele optredens van de kinderen in hun popschool-bandjes. En natuurlijk herinner ik me de fotoshoot in september 2013 waarbij wij als omwonenden in de huid konden kruipen van een artiest en op het podium konden shinen. Onze foto’s (waaronder die van mij als Amy Winehouse) hingen nog maanden in de foyer te schitteren 😊

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Heb je nog een concert in het vooruitzicht in Gebouw-T waar je naar uitkijkt en waarom?
Op 16 september ga ik met mijn drie (inmiddels volwassen) kinderen naar Spinvis! En verder kijk ik ook weer uit naar DeWolff op 5 januari 2024.

Ook je verhaal delen?
Wil jij ook je verhaal vertellen over je ervaringen bij Gebouw-T? Stuur dan een mailtje naar loes@gebouw-t.nl