8 november 2023

Trouwe bezoeker Martin: ‘Gebouw-T is voor mij een ontmoetingsplaats voor mensen met veelal dezelfde muzieksmaak’

In de rubriek ‘Bezoekersverhalen’ komen de verhalen aanbod van onze trouwe Gebouw-T bezoekers. Waarom komen zij zo graag naar Gebouw-T en wat maakt ons poppodium zo bijzonder? Dit keer is Martin aan het woord.

Hee trouwe bezoeker! Vertel eens, wat is je naam?
Martin Hommel

Je bent al super vaak naar een concert geweest in Gebouw-T, wat was je allereerste concert hier?
Dat was het festival wat ikzelf mede heb mogen organiseren in het tweede weekend met de opening van Gebouw-T, ons eigen festival “Made in Belgium”. Op zondagmiddag 30 januari 2011 hadden we Arno (Hintjens), Broken Glass Heroes en Buffoon staan op een festival wat toen is overgenomen van de Stichting Poptocht, alwaar ik 13 jaar de logistiek voor heb mogen verzorgen. MIB is destijds ontstaan in 1983 met, grappig genoeg, ook Arno Hintjens als hoofdact maar toen met zijn band T.C. Matic, Superleuk dat het festival nu nog steeds bestaat!!

Waarom kom je zo graag in Gebouw-T, wat maakt het voor jou zo speciaal?
Ik ben niet zo’n fan van de grote, massale festivals maar zeker wel liefhebber van livemuziek. Gebouw-T is 10 minuten fietsen en de programmering is top. Speciaal maakt het dat ik aan de wieg heb mogen staan van Gebouw-T om structureel livemuziek in BoZ en omgeving te brengen en dat is best wel goed gelukt dacht ik zo.

Wat is het gaafste concert dat je hier hebt meegemaakt? 
Dat is nog niet zo lang geleden bij Warhaus, heerlijke live-band maar in de afgelopen 12 jaar zoveel leuke optredens voorbij zien komen dat het lastig is om te kiezen.

Zijn er ook dingen die je graag anders zou zien in Gebouw-T? 
Ja, maar daar kan Gebouw-T helaas niks aan doen, dat ligt meer aan de bezoekers.. Ik wil aan iedere bezoeker vragen, je eens in te beelden dat je zelf als zanger/zangeres op het podium staat en er je stinkende best staat te doen om er een geweldig optreden van te maken, samen met je bandleden. Je kijkt de zaal in en je kijkt neer op ruggen van mensen die hun longen uit hun lijf staan te kletsen om maar boven de muziek uit te komen.. zo respectloos! Ik begrijp dat het ook gezellig is maar kom dan iets eerder en blijf wat langer hangen zodat je bij kunt kletsen maar heb respect voor de band en/of artiest als die staat te performen, je zou er niet alleen de band maar zeker ook zoveel bezoekers een geweldig groot plezier mee doen!!

Wat betekent Gebouw-T voor jou?
Gebouw-T is voor mij een ontmoetingsplaats voor mensen met veelal dezelfde muzieksmaak. Zodra er iets op de agenda voorbij komt wat ikzelf leuk vind, koop ik meestal direct al een kaartje. Daarna app ik pas rond wie er allemaal meegaan. Ik kom er altijd genoeg bekende tegen dus je bent er nooit alleen!

Heb je nog een concert in het vooruitzicht in Gebouw-T waar je naar uitkijkt?
Jazeker, meerdere zelfs! “Made in Belgium” sla ik zeker niet over en oude tijden herleven met ‘Living Color’. In december een stukje stevige muziek van ‘Danko Jones’ maar ook naar ‘Dirty Daddy’s’ om het muziekjaar af te sluiten en volgend jaar beginnen we weer muzikaal met ‘DeWolff’, genoeg in het vooruitzicht dus!!

 

Ook je verhaal delen?
Wil jij ook je verhaal vertellen over je ervaringen bij Gebouw-T? Stuur dan een mailtje naar info@gebouw-t.nl