4 oktober 2023

Trouwe bezoeker Frank Holl: ‘Gebouw-T is onmisbaar voor een muziekliefhebber als ik’

In de rubriek ‘Bezoekersverhalen’ komen de verhalen aanbod van onze trouwe Gebouw-T bezoekers. Waarom komen zij zo graag naar Gebouw-T en wat maakt ons poppodium zo bijzonder? Dit keer is Frank aan het woord.

Hee trouwe bezoeker! Vertel eens, wat is je naam?
Mijn naam is Frank Holl

Je bent al super vaak naar een concert geweest in Gebouw-T, wat was je allereerste concert hier?
Ik kom al vanaf de opening naar Gebouw-T, wat het eerste concert was in Gebouw-T zou ik echt niet meer weten. Ik weet nog wel mijn allereerste concert in de Botte Hommel, de voorloper van Gebouw-T, dat was Banzai ergens midden jaren 70, volgens mij ook tijdens de openingsweek.

Waarom kom je zo graag in Gebouw-T, wat maakt het voor jou zo speciaal?
Ik ben een echte muziekliefhebber en bezoek graag concerten. Gebouw-T biedt een ruim programma wat deels aansluit op mijn muzieksmaak. Het is ook een fijne zaal, met een warme entree en een goeie bar, ook niet onbelangrijk!

Wat is het gaafste concert dat je hier hebt meegemaakt? 
Het gaafste optreden was natuurlijk Punk-T op 22 September, omdat ik drummend met mijn eigen band Olalala de avond af mocht sluiten. Andere hoogtepunten waren o.m. Arno Hintjes (met stip), Therapy?, Fishbone, Fischer-Z, Beth Hart, maar ook kleinere namen zoals Rats on Raft en King Dalton. Ook enkele concerten tijdens PopMonument mogen als hoogtepunt aangemerkt worden.

Frank en Rini van Olalala tijdens Punk-T

Zijn er ook dingen die je graag anders zou zien in Gebouw-T?
Ja en als er dan toch iets zou moeten veranderen dan zijn dat de “Any Minute Now” concerten, die zijn vaak fantastisch maar altijd op donderdag en dan kan ik eigenlijk nooit.

Wat betekent Gebouw-T voor jou?
Zonder Gebouw-T is het muziekaanbod in Bergen op Zoom schraal te noemen en daarom is Gebouw-T dus onmisbaar voor een muziekliefhebber als ik. Daarnaast overweeg ik om straks, als ik in 2026 mag stoppen met werken, mezelf aan te melden als vrijwilliger van Gebouw-T. Het nuttige met het aangename combineren.

Heb je nog een concert in het vooruitzicht in Gebouw-T waar je naar uitkijkt?
Het eerst volgende concert waar ik bij zal zijn is in ieder geval Living Colour maar wellicht ben ik er ook tijdens de Popronde (leuk dat die weer terug is) of bij Made in Belgium.

Ook je verhaal delen?
Wil jij ook je verhaal vertellen over je ervaringen bij Gebouw-T? Stuur dan een mailtje naar loes@gebouw-t.nl