26 januari 2018

T-Leuten met: Symius

In deze rubriek gaan we “T-Leuten” met bezoekers, vrijwilligers, stagiaires en andere gebruikers van Gebouw-T. Hiermee geven we je een kijkje achter en voor de schermen, wie zijn toch al die gezichten? Wat betekenen zij voor Gebouw-T of wat betekent Gebouw-T voor hen? In deze repetitieruimte band van het eerste uur: Symius.

T-Leuten met: Symius, vanuit de repetitieruimte

Door: Jolijn van de Klundert

Wie zijn jullie?

Wij zijn Symius, een alternatieve/progressieve rockgroep uit (West-)Brabant. We maken stevige maar vooral melodieuze muziek, en we proberen vooral met die melodie vernieuwend en onderscheidend te zijn.

Wat doen jullie bij Gebouw-T

Wij repeteren in de oefenruimtes bij Gebouw-T.  We hebben opnames mogen maken in de zeer goed uitgeruste T-room studio. En de mooie kans gehad om al een paar keer op het podium te mogen optreden.

Hoe zijn jullie bij Gebouw-T terecht gekomen?

We waren al een band voordat Gebouw-T haar deuren opende (we worden oud…), we repeteerden bij de buren (het CKB). Toen daar de oefenruimtes sloten en er in het nieuwe poppodium ernaast goede oefenfaciliteiten opgetuigd werden was deze verhuizing vanzelfsprekend.

Hoe was het om op te treden in Gebouw-T, voor herhaling vatbaar?

Dat is iedere keer weer een feestje, het geluid is fantastisch, het podium ruim, de entourage tof. Wij kijken uit naar een volgende uitnodiging om eens in te vallen op een bandjesavond!

Wat is het leukste wat je rondom T hebt meegemaakt?

Zoals gezegd is optreden bij Gebouw-T echt prachtig om mee te maken. En misschien moet het tofste nog komen, een show meemaken van een alternatieve rockheld hier in Gebouw-T (Vennart, Black Peaks, Karnivool, Jamie Lenman, etc.). Maar wat er echt bijzonder is aan Gebouw-T is werken met Cees Snellink (Hoofd techniek), voor een optreden of het opnemen in de studio. Eén brok kennis, enthousiasme, energie en visie, daar hebben we al heel veel van opgestoken, en we zijn nog niet uitgeleerd.

Facebook Symius