23 maart 2018

T-Leuten met: oud stagiaire Anne Kathrin Walter

In deze rubriek gaan we “T-Leuten” met bezoekers, vrijwilligers, stagiaires en andere gebruikers van Gebouw-T. Hiermee geven we je een kijkje achter en voor de schermen, wie zijn toch al die gezichten? Wat betekenen zij voor Gebouw-T of wat betekent Gebouw-T voor hen? In deze editie oud stagiaire pr & marketing: Anne Kathrin Walter

T- leuten met oud-stagiaire PR & Marketing Anne Kathrin Walter

Door Jolijn van de Klundert 

Wie ben je?

Ik ben Anne-Kathrin, 25 jaar oud en oud-stagiaire van Gebouw-T. Oorspronkelijk kom ik uit Duitsland, maar ik woon sinds juni 2012 in Nederland. Onlangs heb ik mijn Master in Media Innovation gehaald, en ondertussen werk ik al zeven maanden als redactrice bij JKM Media in Breda. Mijn vrije tijd besteed ik aan het afspreken met vrienden en familie, tuinieren, koken en Netflix-marathons. Behalve dit ben ik een grote muziekliefhebber, wat ook een van de redenen was waarom ik toen destijds, in 2014 om precies te zijn, stage liep bij Gebouw-T.

Wat heb je gedaan bij Gebouw-T?

Mijn officiële functie bij Gebouw-T was ‘PR & Marketing assistent’. Tijdens mijn stage leerde ik veel over marketing en communicatie door artikelen te schrijven, de social media-channels van Gebouw-T bij te houden en nieuwe marketing campagnes te bedenken. Daarnaast voerde ik ook een klantentevredenheidsonderzoek uit.

Hoe ben je bij Gebouw-T beland?

Door mijn interesse voor muziek en marketing/communicatie, ging ik gericht op zoek naar een stage in de muziekindustrie. Omdat ik in Roosendaal woon, leek het mij handig om iets te zoeken dat niet al te ver weg is. Ik wist toevallig dat Gebouw-T in Bergen op Zoom zit, en zag op hun website dat ze een vacature voor een marketing-stage open hadden staan. Daar reageerde ik toen op en werd ik gelukkig uitgekozen om stage te komen lopen. Voor mij was dit niet vanzelfsprekend, aangezien ik toen nog niet vloeiend Nederlands sprak. Gebouw-T gaf mij echter (ongeacht mijn achtergrond) de kans om bij ze te komen leren. Daar ben ik ze nog steeds enorm dankbaar voor.

Wat is het leukste dat je hebt mee gemaakt bij T?

Behalve het uitvoeren van de dagelijkse taken als stagiaire, vond ik het vooral geweldig om achter de schermen mee te mogen kijken. Het mooiste aan mijn stage was dat ik altijd in aanraking kwam met nieuwe muziek, maar ook dat ik op een gewone werkdag ineens Jett Rebel beneden kon horen repeteren, of een concert van Di-Rect bij mocht wonen. Leuke collega’s, een fijne werksfeer en variërende taken zorgden ervoor dat ik een geweldige stage had.

Wat heb je geleerd tijdens je stage?

Ik heb geleerd om mij flexibel op te stellen en in een team te werken. Ook heb ik op het gebied van marketing & communicatie ontzettend veel nuttigs geleerd, wat ik de dag vandaag nog toepas in mijn werk als redactrice.

Zou jij Gebouw-T aanraden als stageadres?

Ja, Gebouw-T is een fijne plek om stage te lopen. De mensen die in Gebouw-T werken zijn enorm professioneel en deskundig, en dat maakt het een leerrijke omgeving om je voor te bereiden op het ‘échte’ werkleven!

Gebouw-T heeft regelmatig vacatures voor stagiaires. Ook stage lopen bij Gebouw-T? Check de vacaturepagina en stuur ons een mailtje!