20 september 2023

Studio Story met winnaar T-Strijd: Grote Geelstaart

Gebouw-T is er voor iedereen. Van metal concerten tot aan een oud Hollands feestje en van hip hop tot aan blues, je vindt het allemaal in Gebouw-T. Maar we zijn er niet alleen voor de concertganger. Wist je dat er namelijk ook een bijzondere studio in het gebouw zit? De studio kan worden gebruikt voor het opnemen van je eigen album of nummer, of die van een groot artiest. Maar je kan er bijvoorbeeld ook een podcast opnemen. Benieuwd hoe alles in elkaar zit? We laten het allemaal zien in Studio Story!

Wie kwam er over de vloer?
De winnaars van de T-Strijd 2023, Grote Geelstaart, mochten een aantal dagen gebruikmaken van alle mogelijkheden die Studio-T te bieden heeft. De band bestaat uit vijf jonge gasten: Luuk (gitaar en vocalen), Jesper (gitaar en drums), Jeppe (bas), Finley (drums en vocalen) en Danny (keys/synth en korg minilogue). In een muzikaalhokje zijn ze lastig te stoppen maar de band speelt muziek dat het meeste wegheeft van een combinatie van post-punk en postrock.

Wat vond er plaats?
De heren kwamen naar de studio om drie nummers voor hun nieuwe EP op te nemen. Hiervoor hebben ze, samen met onze technicus Lucas, alles uit de kast gehaald. Zo hebben ze voor alle tracks de drums eerst in de zaal van Gebouw-T opgenomen. Daarna zijn de gitaren stuk voor stuk opgenomen in T-Rooms 2 & 3. De band had de wens om de piano met een grote sound op te nemen. Lucas nam daarom de pianist samen met twee andere bandleden mee naar Theater De Maagd om gebruik te maken van de vleugel. Op het toneel in de absis van de kerk hebben ze vervolgens het pianogedeelte opgenomen.

Wat werd er gebruikt?
Voor de gitaarpartijen van Luuk werd de combo amp, Neumann TLM103 en Royer R-101 combo gebruikt. Bij gitarist Jesper zijn de orange TH30 combo, een AKG C414 en SM57 gebruikt. Bij Jeppe is voor zijn basgitaar gebruikgemaakt van de D.I. uit de hartke KB15 amp en is een MD421 op de zilverkleurige rand van de conus gezet. Alles is getracked via de SSL en een paar stukken zijn opgenomen door een buizen voorversterker waarna het signaal flink werd vervormd.

Resultaat
Op de release van de EP moeten we nog even wachten, maar hou Grote Geelstaart zeker in de gaten via hun Instagram en Facebook voor updates!

Meer weten over onze studio? Klik dan hier! Voor mogelijkheden om gebruik te maken van de studio kan je contact opnemen via info@gebouw-t.nl.