27 juli 2023

Studio Story met de Bergse Jenna

Gebouw-T is er voor iedereen. Van metal concerten tot aan een oud Hollands feestje en van hip hop tot aan blues, je vindt het allemaal in Gebouw-T. Maar we zijn er niet alleen voor de concertganger. Wist je dat er namelijk ook een bijzondere studio in het gebouw zit? De studio kan worden gebruikt voor het opnemen van je eigen album of nummer, of die van een groot artiest. Maar je kan er bijvoorbeeld ook een podcast opnemen. Benieuwd hoe alles in elkaar zit? We laten het allemaal zien in Studio Story!

Wie kwam er over de vloer?
De 20-jarige Jenna uit Bergen op Zoom kwam langs in Studio-T om een cover op te nemen. Als baby danste ze al op de muziek en later kwam daar ook zingen en meetrommelen bij. In haar middelbare schooltijd ontdekte ze dat zingen en muziek echt wat voor haar was. Ze begon bij CKB popschool en plaatste covers op haar YouTube kanaal en Instagram. Inmiddels speelt Jenna ook nog gitaar en probeert ze zo nu en dan ook haar eigen nummers te schrijven.

Wat vond er plaats?
Jenna nam het nummer ‘Wat wil je van mij’ van Metejoor en Hannah Mae op voor een schoolproject van een vriendin. Het project pakte wat groter uit dan de bedoeling was toen ze de mogelijkheid kregen om in de studio van Gebouw-T op te nemen.

Wat werd er gebruikt?
Jenna stond in haar eentje in de opnamestudio met alleen maar een microfoon. Voor de opnames werd er gebruikt gemaakt van de Lexicon Reverb voor de vocalen, wat binnenkwam via de preamps van de SSL 4040.

Resultaat
Voor het schoolproject moest bij de cover van Jenna ook nog een videoclip worden gemaakt. Het nummer ‘Wat wil je van mij’ is dus in de clip te horen. Het verdere werk van Jenna is te vinden via haar YouTube kanaal en haar Instagram.

Meer weten over onze studio? Klik dan hier! Voor mogelijkheden om gebruik te maken van de studio kan je contact opnemen via info@gebouw-t.nl.