20 juni 2023

Studio Story met akoestische band JAG

Gebouw-T is er voor iedereen. Van metal concerten tot aan een oud Hollands feestje en van hip hop tot aan blues, je vindt het allemaal in Gebouw-T. Maar we zijn er niet alleen voor de concertganger. Wist je dat er namelijk ook een bijzondere studio in het gebouw zit? De studio kan worden gebruikt voor het opnemen van je eigen album of nummer, of die van een groot artiest. Maar je kan er bijvoorbeeld ook een podcast opnemen. Benieuwd hoe alles in elkaar zit? We laten het allemaal zien in Studio Story!

Wie kwam er over de vloer?
De driekoppige band JAG uit Bergen op Zoom stond laatst in onze studio. De band maakt licht, akoestische meerstemmige popmuziek. Van bestaande klassiekers tot nieuwe muziek in een JAG jasje.

Wat vond er plaats?
Tijdens het event Life on Stage werden de deuren van Gebouw-T geopend voor een exclusief kijkje achter de schermen. Zo ook in onze studio. Verschillende artiesten namen die dag nummers op met publiek erbij. De heren van JAG speelden zo ook drie covers in Studio-T, namelijk ‘Die Young’ van Sheppard, ‘Losing My Religion’ van R.E.M. en ‘Every Breath You Take’ van The Police. Hierbij maakten ze gebruik van een gitaren, contrabas en cajon.

Wat werd er gebruikt?
Een SM57 microfoon nam het geluid van de cajon op. Voor de contrabas en de gitaar werd er gebruikgemaakt van een D.I. De zang werd opgenomen met een SHURE 55SH microfoon. Alles kwam binnen via de preamps van de SSL 4040.
Ook werden de opnames in beeld opgenomen met drie Birddog P200 camera’s en werd de Vmix gebruikt om live de beelden te schakelen.

Resultaat
De opnames in de studio tijdens Life on Stage zijn niet gepubliceerd. De drie heren van JAG kwamen tijdens dit evenement vooral langs om mensen een kijkje te kunnen geven in een echte opname studio. Het resultaat is dus voor nu nog nergens te beluisteren. Meer weten over JAG? Meer informatie is te vinden op hun website.

Meer weten over onze studio? Klik dan hier! Voor mogelijkheden om gebruik te maken van de studio kan je contact opnemen via info@gebouw-t.nl.