19 november 2017

Recensie The Kik: Helden!

Het is vrijdag 10 november. Bergen op Zoom maakt zich op voor de 11-11 viering. Voor de bezoeker aan The Kik geen belemmering, zij gaan gewoon voor twee keer feest!

Recensie The Kik: Helden!

Door: Joris Withagen

Rustig op de bank kijkend naar de vlogs van The Kik, je krijgt meteen zin in een concert van die gasten. En dat is mooi want dat stond al een tijd op de agenda. Jas aan, fietsen naar T en genieten van een concert. Ik heb er zin in!

Bij The Kik weet je dat het een mooie show wordt, maar een mooie show heeft natuurlijk ook een goed voorprogramma nodig, Clean Pete had de eer. Helaas had ik een stukje gemist, een dikke helaas want het stuk dat ik wel zag klonk erg goed! 

En dan is het zover. Eindelijk, iets waar ik enorm naar uit heb gekeken. Je weet van The Kik dat het lachen wordt, het leuke muziek is en dat je echt waar voor je geld krijgt. Hoe ik dit weet? Ik heb ze gelukkig al vaker mogen zien. De mannen komen in Beatles achtige pakken op. Zoals je gewend bent van ze. Vol energie knallen ze erin. Je ziet dat zij er zin in hebben, maar zeker ook dat het publiek er enorm veel zin in heeft. Een mooi gemixt publiek dat eigenlijk wel heel veel liedjes goed mee kan zingen.

‘Is er een Simone in de zaal?’ Natuurlijk was die er. Simone werd ingezet en een groot gedeelte van de zaal zong ook dit keer mee. De interactie die deze band kan hebben met het publiek is iets moois om te zien en wat gewaardeerd werd.

Beneden was het gezellig gevuld en de sfeer was dan ook erg goed. De sfeer werd nog beter toen een gedeelte van de band midden in het publiek ging spelen. Energie spatte er van af! Het concert, de gehele avond, was een groot feest.

De muziek, de interactie, de sfeer, maar bovenal de lol die de band laat zien geeft het publiek energie en dat maakt The Kik toch echt: Helden!

Emotioneel momentje: De hereniging met de beer die de band na hun laatste optreden vergeten was

Gezelligheidsgraad: Rotterdam op z’n best!

______

OVER JORIS

Jarenlange trouwe dienst als PR/Marketing vrijwilliger bij Gebouw-T. En vanaf nu ook blogger. Ik wil graag delen hoe ik een concert ervaar en hoe we het een andere keer misschien op een nog mooiere manier kunnen ervaren. Gebouw-T is een parel voor Bergen op Zoom en omstreken en ik help ze graag.

Met welke muziek jij mij wakker mag maken? AC/DC en De Staat zijn altijd voltreffers. Flinke gitaren en harde drums, heerlijk! Al kan je me ook altijd blij maken met een mooi liedje van The Editors en stiekem gaat er ook een beetje dance muziek door mijn oortjes.