6 maart 2018

Recensie Legends of Rock: Headbangend het weekend in!

Het is 2011 en de Foo Fighters staan op Pinkpop. “There’s a fucking rainbow right there!”. Ofwel de woorden van Dave Grohl himself.

Wat een mooi en legendarisch optreden was dat, natuurlijk mede door de regenboog. Ook dit jaar mag ik de Foo Fighters weer op Pinkpop gaan zien. En ik had eigenlijk wel zin in een voorproefje. Het is nu de beurt aan In Your Honor (Foo Fighters), 16 Dollars (Volbeat) en Snaggletooth (Motorhead) om mij en alle bezoekers een mega avond te bezorgen.

Legends of Rock: Headbangend het weekend in!

Recensie van Legends of Rock 3 maart 2018, door Joris Withagen

Foto: Erwin Klomp

Ik loop richting Gebouw-T en ik bedenk me dat ik Volbeat en Motorhead eigenlijk niet zo goed ken, ondanks dat het legendarische bands zijn. Mijn hoop is dan ook dat de bands mij gaan overtuigen van de muziek van hun helden. Oke, we stappen T binnen en de eerste heerlijk raggende gitaren komen tegen mijn trommelvlies aan. Heerlijk begin, dus wat gaan we doen? Naar de bar, want we gaan er even goed tegen aan met een heerlijk drankje.

Dat het buiten koud was, is een zekerheidje, de sneeuw bleef gewoon liggen. Maar dat het binnen warm is, is ook een ding wat zeker is. 16 Dollars knalt even de flinke Volbeat nummers door de speakers heen. Daar waar het in het begin soms nog een beetje dof klonk, werd dat na een paar minuten ruimschoots goed gemaakt. 16 Dollars was een heerlijke starter en we zijn klaar voor de rest. Al ben ik toch wel benieuwd waar de organisatie als eerst mee gaat komen. Foo Fighters Tribute of toch de Motorhead tribute? 

Even ombouwen en daar was In Your Honor. Een Foo Fighters tribute band uit Antwerpen. De band knalde er al meteen in met ‘Run’ van het nieuwe album van de Foo Fighters. Het mooie was dat de zanger continue de interactie met het publiek zocht. Soms iets meer succesvol dan de andere keer, maar zeker iets waar ik erg van hou. Het was ook erg fijn dat er geen lange pauzes tussen de nummers zaten. Hierdoor ging het optreden in een ruk door wat het erg fijn maakt om te zien. Dat alle hits voorbij kwamen, zoals The Pretender, maakte dit optreden extra goed. 

En dan Snaggletooth, de afsluiter. En wat voor een. De microfoon staat natuurlijk op zijn Lemmy’s en de zanger leek ook verdomd veel op hem. Met de machtige gitaren gingen de mannen er tegenaan. Publiek genoot er echt van en dat is hetgeen wat we willen zien. 

Hebben alle drie de bands mij overtuigd? Ja Zeker. Mijn playlist is weer veel meer verrijkt. Bedankt voor deze avond!

______

OVER JORIS

Jarenlange trouwe dienst als PR/Marketing vrijwilliger bij Gebouw-T. En vanaf nu ook blogger. Ik wil graag delen hoe ik een concert ervaar en hoe we het een andere keer misschien op een nog mooiere manier kunnen ervaren. Gebouw-T is een parel voor Bergen op Zoom en omstreken en ik help ze graag.

Met welke muziek jij mij wakker mag maken? AC/DC en De Staat zijn altijd voltreffers. Flinke gitaren en harde drums, heerlijk! Al kan je me ook altijd blij maken met een mooi liedje van The Editors en stiekem gaat er ook een beetje dance muziek door mijn oortjes.