1 november 2017

Recensie 666 The Nightmare

Afgelopen zaterdag stond 666 The Nightmare weer op het programma. En een rockshow was het! Gierende gitaren, harde drums en goede zang.

666 The Nightmare flikt het weer!

Door: Joris Withagen

Een manneke van 25 jaar, zoals ik, wat doe ik nu weer bij 666 The Nightmare. Alleen maar 60’s, 70’s en 80’s rock, maar ik vind het heerlijk! En gelukkig was ik niet de enige. Zo’n 400 mensen samen met mij. Misschien iets minder druk dan andere keren, maar dat maakte het feest niet minder groot.

Eerst een goede bodem leggen en dan gaan we richting Gebouw-T. Van ver zie je al dat deze avond in het teken van Halloween staat. De ‘monsters’ staan op een gegeven moment recht voor je neus en soms zie je niet eens wie een acteur/actrice is of publiek. Hoe sommige mensen creaties kunnen maken is ongelooflijk.

Oké, het is eindelijk half 10 en de band begint. Eindelijk want we hadden er ongelooflijk veel zin in. Een aantal danseressen van House of Marqueez trappen af. Zij laten zien dat je ook prima op rock kunt dansen! De band begint, misschien nog wat voorzichtig en timide. Maar gelukkig lijkt de band lijkt gedurende het optreden steeds beter in vorm te komen en waardoor het optreden absoluut geen nachtmerrie is. Wat volgt is namelijk een geweldige setlist met alle klassiekers, waar je nooit Child in Time mag vergeten.

De band is klaar en je gaat wat na borrelen. Je praat hier en daar met iemand en je ziet en proeft overal het geluk van de mensen. 666 The Nightmare heeft het gewoon weer geflikt met een prachtige show. Maar er komt toch een vraag bij me op. Mag 666 The Nightmare ook andere, nieuwere liedjes gaan spelen? Denk hierbij aan Nirvana, Foo Fighters en The Offspring. Waarom niet of ga ik nu toch te ver?

Opvallend: Veel mensen verkleed. Ja het was een Halloween feest, maar ik moet bekennen dat ik niet verkleed was. Sorry!

Vooral: Harder die muziek!

______

OVER JORIS

Jarenlange trouwe dienst als PR/Marketing vrijwilliger bij Gebouw-T. En vanaf nu ook blogger. Ik wil graag delen hoe ik een concert ervaar en hoe we het een andere keer misschien op een nog mooiere manier kunnen ervaren. Gebouw-T is een parel voor Bergen op Zoom en omstreken en ik help ze graag.

Met welke muziek jij mij wakker mag maken? AC/DC en De Staat zijn altijd voltreffers. Flinke gitaren en harde drums, heerlijk! Al kan je me ook altijd blij maken met een mooi liedje van The Editors en stiekem gaat er ook een beetje dance muziek door mijn oortjes.

Foto 666 The Nightmare – René Adriaansen