9 november 2023

Leerlingen van Roncalli Scholengemeenschap leren de kunst van evenementenorganisatie bij Gebouw-T

Afgelopen dinsdag 24 oktober kregen alle 3de-jaars VTL-leerlingen van Roncalli Scholengemeenschap te Bergen op Zoom de unieke kans om de wereld van evenementenorganisatie te verkennen tijdens een speciaal college georganiseerd door Poppodium Gebouw-T. Dit, met het uiteindelijke doel dat de leerlingen zelf een evenement in Gebouw-T gaan organiseren.

Kick-off
Dit college was de kick-off van het overkoepelend project: “Hoe organiseer je een evenement?”. Hierbij leerden de scholieren het poppodium kennen en de verschillende facetten die komen kijken bij het organiseren van een evenement. Startend met muziek/line-up en verder ingaand op grafische vormgeving, stage design en film, werden de leerlingen door verschillende medewerkers van Gebouw-T stap voor stap meegenomen.

Interactief college
De leerlingen werden aangemoedigd om zelf na te denken over o.a. muziekgenres, doelgroepen, marketing en sfeerbepaling door middel van verschillende opdrachten gedurende het college. Hierdoor kregen de leerlingen de kans om te ontdekken wat het inhoudt om een realistisch, maar vooral super tof evenement gericht op hun eigen doelgroep te creëren.

Verdere verloop
Het educatieve evenement was een groot succes en een mooi beginpunt voor het verdere verloop van het project “Hoe organiseer je een evenement?” in samenwerking met het Roncalli. De komende tijd gaan de leerlingen in de lessen op school zich verdiepen in de verschillende facetten die in het college naar voren kwamen. Daarbij zullen er nog meerdere contactmomenten zijn met onze medewerkers in de vorm van workshops en feedbackmogelijkheden met uiteindelijk het doel om over een paar maanden zelf een evenement in Poppodium Gebouw-T te organiseren. Gebouw-T is verheugd om deel uit te maken van dit project en kijkt uit naar het verdere vervolg in co-creatie met de leerlingen.

Wil jij ook zo’n tof educatief project starten in samenwerking met Gebouw-T? Neem dan contact op via info@gebouw-t.nl!