15 juni 2023

Jannes van Kaam en De Toegift zijn Artist in Residence in Gebouw-T

Gisteren werden de zogenoemde ‘Artist in Residence’ gepresenteerd in Gebouw-T voor 2023/2024. Talentvolle artiesten Jannes van Kaam en Tom Gudde, muzikant van De Toegift, ondertekenden een overeenkomst en worden de komende anderhalf jaar ondersteund door Gebouw-T.

Willem Jongeneelen schreef in de BNdestem van 15-06-2023: ,,Pure luxe”, zo wordt de uitverkiezing door beide talentvolle bands omschreven. Het doel: beide acts verbeteren, in de pre-productie fase, voor later op het podium. Op een andere manier overigens, want de hulp die ze krijgen is puur maatwerk”, aldus Hayo Vaders, die straks als mentor van Van Kaam zal optreden.”.

Jannes van Kaam gaat het experiment aan in Studio-T en De Toegift gaat de vertaling van hun succesvolle debuutalbum naar het podium verbeteren. Het is de eerste keer dat in Gebouw-T voor een langere tijd resideren. Eerder hielp Gebouw-T al grote nationale namen (Eefje de Visser, Wende) en regionale muzikanten (Kubilay Kaya, Mindblow) op weg. Met financiële steun van het Fonds Podiumkunsten is dit programma mogelijk gemaakt.

Fotograaf: Corné de Weert