7 mei 2020

Gomer Pyle viert nieuw album met livestream vanuit Gebouw-T

Na een lange periode van stilte bracht Bergse rockband Gomer Pyle afgelopen februari het derde album Before I Die I… uit. Releaseshows stonden in de planning maar het coronavirus gooide roet in het eten en zo werden alle optredens afgelast.

Maar deze prachtige plaat moest gevierd worden, dus dan maar zo: een online releaseshow in Poppodium Gebouw-T in hun thuisstad Bergen op Zoom op vrijdag 15 mei om 20.30 uur. Het belooft een bijzonder optreden te worden ondersteunt door visuals van het perkeffect.

Gomer Pyle bestaat uit kernleden Mark Brouwer (zanger) en gitarist Mark van Loon. Before I Die I… is het eerste volwaardige album met drummer Kees Haverkamp en bassist Danny Huijgens in de gelederen. Muziekjournalist Willem Jongeneelen schreef over het nieuwe album: “Voor het eerst maken ook gevoelige pianoakkoorden deel uit van hun muziek die nog altijd elementen uit de stoner, grunge en psychedelica herbergt. Bijna vloeibare creaties worden ogenschijnlijk vanzelfsprekend afgewisseld met vuige rocksongs. Opvallend zijn de experimenten met meerstemmige zang.” Het album werd deels opgenomen in de studio van De Kift in Koog aan de Zaan en evenals vorige plaat Idiots Savants geproduceerd door Danny Gras.”

Op vrijdag 15 mei vanaf 20.30 uur wordt dit bijzondere concert uitgezonden op www.gebouw-t.nl/live en Facebook Live van Gomer Pyle en Gebouw-T.