18 augustus 2020

Gebouw-T ontvangt ondersteuning Kickstart Cultuurfonds

De afgelopen maanden is ook Gebouw-T hard getroffen door het corona virus en de bijkomende maatregelen. Gebouw-T zag haar omzet tijdens het 2e kwartaal dalen met maar liefst 95%. Daarnaast brengen de bijkomende maatregelen ook nog een hoop extra kosten met zich mee. Het Kickstart Cultuurfonds is in het leven geroepen om financiële ondersteuning te bieden aan onder andere theater- en concertzalen om aanpassingen aan de 1,5 meter samenleving mogelijk te maken.

Optimalisatie bezoekersbeleving door dynamische placering

Momenteel geniet Gebouw-T van een theateropstelling. In de zaal staan tafeltjes met kaarsjes. Hoe gezellig dit ook is, de zaal met ruimte voor 750 mensen, voelt toch leeg met slechts 80 bezoekers in de zaal. Vandaar dat er wordt ingezet op een vernieuwde beleving voor het publiek. Met behulp van videoprojecties worden de bezoekers geïnformeerd over de 1,5 metermaatregelen. Daarnaast zal er gewerkt worden met dynamische placering, middels een druk op de knop kan de bezoeker door de publieksbegeleider naar zijn of haar zitplaats begeleidt worden. Verschillende scenes worden ontwikkeld waardoor het mogelijk is om de projecties aan te passen op het type evenement, het genre en het aantal bezoekers dat verwacht wordt. Zo wordt elk bezoek aan Gebouw-T weer een andere ervaring.

Extra schoonmaakkosten

De toekenning van deze ondersteuning zorgt ervoor dat er ingezet kan worden op ook de kwaliteit van de bezoekersbeleving. Zowel de medewerkers als de bezoekers moeten zich veilig voelen in Gebouw-T. Dankzij de ondersteuning van het Kickstart Cultuurfonds kan het bijkomende schoonmaakmateriaal ook bekostigd worden.

Intiem op gepaste afstand

Directeur en bestuurder Gert-Jan de Koster is dankbaar voor deze bijdrage: ‘Gebouw-T is blij om weer open te mogen zijn en bezoekers te kunnen voorzien van live muziek en een avondje uit voor zover dat mogelijk is in deze tijd. Dankzij de ondersteuning van het Kickstart Cultuurfonds is het mogelijk elke bezoeker van een unieke en veilige ervaring te voorzien.’

Over Kickstart Cultuurfonds

Het Kickstart Cultuurfonds is een gezamenlijk initiatief van de BankGiro Loterij, VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de VandenEnde Foundation. Meer informatie via: https://kickstartcultuurfonds.nl/.