26 oktober 2023

Eventmedewerker Joop: ‘Mijn leven is zo vervlochten met Gebouw-T, dat men denkt dat ik hier de scepter zwaai’

In de rubriek ‘Vrijwillige Verhalen’ laten we onze vrijwilligers aan het woord. Waarom zijn zij vrijwilliger geworden bij Gebouw-T en wat is het meeste vette wat ze hebben meegemaakt in T? Alles komt aan bod.

Hé vrijwilliger, wat is je naam?
Joop de Wit

Sinds wanneer ben je vrijwilliger?
Vanaf 2011

Welke functie als vrijwilliger heb je?                                                                                                   
Eventcoördinator

Waar luister je het liefst naar?
Ik luister het liefst naar rockbands zoals: The Cult, Status Quo of Golden Earring.

 

———————————————————————————————————————————————————

Wat betekent vrijwilligerswerk voor jou?
Ik leidde een tumultueus leven vol drank en drugs in het verleden dat heeft mij bijna mijn leven gekost. Door een interventie van mijn familie kwam ik in de afkick kliniek terecht en dat heeft mijn leven totaal veranderd. Sindsdien heb ik geen druppel alcohol meer genuttigd en ben ik al bijna 14 jaar abstinent.

Waarom heb je ervoor gekozen bij juist bij Gebouw-T vrijwilliger te worden?
Na mijn drooglegging wees mijn psycholoog mij op een oproep van Poppodium Gebouw-T voor vrijwilligers. Aangezien ik jaren in de horeca heb gewerkt en muziek een grote passie van mij is en ik ooit van mijn hobby mijn werk kom maken bij Buma Stemra. Sprak mij dit wel aan. Ook was het een uitdaging voor mij om de confrontatie aan te gaan met mijn drankverleden als barmedewerker. Inmiddels ben ik sinds 2011 werkzaam als vrijwilliger bij Gebouw-T begonnen als barmedewerker en inmiddels eventco wat inhoudt dat ik de avond in goede banen leidt als manager van de avond samen met een collega eventco.

Wat vind je het leukste aan werken bij Gebouw-T en waarom?
Het contact met de andere vrijwilligers, het publiek en uiteraard met de artiesten. Mijn leven is zo vervlochten met Gebouw-T dat mensen vaak denken dat ik hier de scepter zwaai. Zelfs Gert-Jan de Koster, de manager van Gebouw-T noemt mij het gezicht ofwel de opa van Gebouw-T. Sinds jaren is het voor mij traditie om met de artiesten van de avond op de foto te gaan voor het zogezegde smoelenboek. Terugkerende artiesten vragen er tegenwoordig al zelf om!

Wat heb je geleerd in jouw tijd als vrijwilliger bij Gebouw-T?
Ik heb geleerd om in teamverband te werken…ik ben nog steeds in de leer en het kost mij steeds meer moeite omdat ik het liefst mijn eigen gang ga.

Wat is het gaafste dat je bij Gebouw-T hebt meegemaakt?
De SEGA, de European Guitar Awards evenementen! Op deze avonden ben ik gastheer voor alle genodigden en alle gitaar grootheden. Onder ander Joe Bonamassa, John Petrucci, Joe Satriani en  Steve Vai die een hele innemende persoonlijkheid bleek, wars van sterralures  en zichtbaar genoot van de hele avond tussen alle genodigden samen met zijn vrouw. Ook Made in Belgium met met name Arno Hintjes was voor mijn een van de gaafste avonden.

Wat zou je mensen mee willen geven die nog twijfelen om vrijwilliger te worden?
Ik zeg: DOEN!

Zelf vrijwilliger worden?
Bij Gebouw-T zijn wij op zoek naar jou! Ben jij iemand die van muziek een glimlach krijgt van oor tot oor en houd je ook van gezelligheid? Misschien is vrijwilliger bij Gebouw-T worden wel iets voor jou. Neem vrijblijvend contact op om informatie op te vragen of bekijk de pagina over vrijwilliger worden bij Gebouw-T. Kan je niet wachten? Dan mag je Floor direct een WhatsApp sturen met jouw vragen, 06 – 10 05 43 42.