23 augustus 2023

Eventmedewerker Frank: ‘Een mooi poppodium als Gebouw-T kan alleen bestaan met vrijwilligers.’

In de rubriek ‘Vrijwillige Verhalen’ laten we onze vrijwilligers aan het woord. Waarom zijn zij vrijwilliger geworden bij Gebouw-T en wat is het meeste vette wat ze hebben meegemaakt in T? Alles komt aan bod.

Hé vrijwilliger, wat is je naam?
Frank Heeren.

Sinds wanneer ben je vrijwilliger?
Sinds april 2022.

Welke functie als vrijwilliger heb je?
Op het moment vooral garderobewerk, maar ook kaartverkoop- en controle. Het werk achter de bar wil ik ook zeker gaan proberen.

Waar luister je het liefst naar?
Voornamelijk naar muziek uit de alternatieve hoek. Er komt veel goede muziek van Belgische (Vlaamse) bands zoals bijvoorbeeld Sons, Dirk en Ila.

————————————————————————————————————————————————————————————

Waarom heb je ervoor gekozen bij juist bij Gebouw-T vrijwilliger te worden?
Ik ben vanaf de start van Gebouw-T, samen met mijn vrouw Jolanda, een meer dan regelmatige bezoeker van Gebouw-T. Een mooi poppodium als Gebouw-T kan alleen bestaan met vrijwilligers en ik liep al langer rond met het idee om mezelf aan te melden. Soms heb je dan een zetje nodig (dank aan collega vrijwilliger Nico) om niet te wachten tot je pensioen. Met het nog steeds regelmatig bezoeken van de concerten en het werken in Gebouw-T zijn er soms volle, maar zeker mooie weekenden bij.

Wat betekent vrijwilligerswerk voor jou?
Ik vind het fijn om contact te hebben en samen te werken met anderen die zich enthousiast inzetten voor Gebouw-T. Ik heb nu ook bij twee edities van het Op de T festival mogen helpen en ook daar werd ik blij van de sfeer en de samenwerking.

Wat vind jij het leukste aan werken bij Gebouw-T?
Buiten je dagelijkse werkzaamheden met andere mensen werken in een fijne, gezellig en muzikale omgeving. Het enthousiasme horen van de bezoekers over het concert en over Gebouw-T zelf en natuurlijk de nazit😉.

Wat heb je geleerd in jouw tijd als vrijwilliger bij Gebouw-T
Dat je met een team van vaste medewerkers en een diversiteit aan vrijwilligers een prachtig poppodium in onze stad kan draaien. Daar kan menig bedrijf jaloers op zijn.

Wat is het gaafste dat je bij Gebouw-T hebt meegemaakt?
Dat zijn de vele concerten geweest, maar die van Therapy?, DeWolff en recent van Warhaus staan wel in mijn top 10. Ook de avonden van de Sena European Guitar Awards en de Made in Belgium avonden zijn altijd top. Bij het werken in de garderobe denk ik met plezier terug aan het concert van Metejoor. Dat was een heel ander publiek dan anders, allemaal gezinnen met kinderen die een prachtige avond hebben beleefd.

Wat zou je mensen mee willen geven die nog twijfelen om vrijwilliger te worden?
Ik heb zelf te lang getwijfeld, iets met wachten tot je pensioen ofzo… Niet wachten, gewoon aanmelden als het kan. Je gaat het leuk vinden!

Zelf vrijwilliger worden?
Bij Gebouw-T zijn wij op zoek naar jou! Ben jij iemand die van muziek een glimlach krijgt van oor tot oor en houd je ook van gezelligheid? Misschien is vrijwilliger bij Gebouw-T worden wel iets voor jou. Neem vrijblijvend contact op om informatie op te vragen of bekijk de pagina over vrijwilliger worden bij Gebouw-T. Kan je niet wachten? Dan mag je Floor direct een WhatsApp sturen met jouw vragen, 06 – 10 05 43 42.