17 januari 2022

Young Creations presenteert masterclasses: leer een evenement organiseren

Altijd al willen weten wat erbij komt kijken om een feest of festival te organiseren? Of lopen alle voorbereidingen al maar is er twijfel over de marketing die gevoerd moet gaan worden? Young Creations, het jongerenplatform van poppodium Gebouw-T, presenteert een drietal masterclasses van ervaren professionals uit de evenementenbranche. De masterclasses vinden plaats op 26 januari, 16 februari en 30 maart en zijn voor iedereen gratis te bezoeken.

Masterclasses over marketing, influencers en evenementorganisatie
De masterclasses vinden plaats via drie verschillende events met elk een eigen thema. Op 26 januari komt Joost van Abeelen (013 en festival WOO HAH!) naar Gebouw-T om meer te vertellen over hoe een feest of festival gepromoot moet worden. Influencers zijn eigenlijk niet meer weg te denken in de promotie van een event, Irvin Lumbić (Empire Artist Agency) laat op 16 februari via een Q&A weten op welke manier influencers het beste ingezet kunnen worden. En misschien wel de hoofdvraag: ‘Hoe wordt een evenement georganiseerd?’. Lisa-Mae Slijk heeft al 10 jaar ervaring in deze branche en weet alles haarfijn uit te leggen over het organiseren van een evenement. Zij komt op 30 maart langs.

Voor iedereen toegankelijk
De masterclasses worden georganiseerd voor iedereen die geïnteresseerd is in het organiseren van feesten, concerten en andere evenementen. Alle masterclasses vinden live plaats in Gebouw-T, mits de corona maatregelen dit toelaten. Als alternatief worden deze masterclasses ook via een livestream uitgezonden. In beide gevallen is een gratis ticket nodig om toegang te krijgen. Alle informatie is te vinden op de site van Gebouw-T.

Over Young Creations
Young Creations is het jongerenplatform van poppodium Gebouw-T. Binnen dit platform krijgen jongeren tussen de 16 en 24 jaar de kans om zich binnen de organisatie te ontwikkelen op de vele facetten die (evenementen)organisatie te bieden heeft. Daarnaast krijgen ze inspraak op de programmering en hun eigen plek binnen de organisatie van Gebouw-T. Young Creations wordt ondersteund door Kunstloc Impulsgelden van de provincie Noord-Brabant en VSBfonds