25 januari 2018

Vrijwilliger van het jaar: Caroline

Elk jaar kiezen onze vrijwilligers zelf de vrijwilliger uit die volgens hen zich het meest heeft ingezet voor Gebouw-T. Dit jaar ging de eer naar Caroline Korver. Indebuurt interviewde haar.

Dit interview is eerder gepubliceerd op Indebuurt Bergen op Zoom

‘Toen mijn naam werd omgeroepen, stond ik echt met mijn mond vol tanden.’

Daar sta je dan, het ene moment in de zaal en het andere moment op het podium met een mooie cheque en bos bloemen in je hand! Caroline Korver werd tijdens de vrijwilligersborrel van Gebouw-T in het zonnetje gezet. Deze vrijwilliger zet zich hard in voor het Bergse poppodium en dat was voor haar collega’s genoeg reden om haar te benoemen tot ‘Vrijwilliger van het jaar’. 

Caroline is opgegroeid in Amsterdam, heeft een tijdje in Limburg gewerkt en is per toeval terechtgekomen in ons stadje: “Ik heb jaren in de horeca gewerkt, een eigen kroeg en restaurant gedraaid. En dat maakt de plek waar je zit niet zo gek veel uit.” Dus toen ze jaren geleden werknemers zochten voor toen nog Restaurant De Brabantse Wal, verhuisde ze naar Bergen op Zoom.

Alles aangepakt

Hoewel ze snel een woning vond, was het werk niet helemaal wat ze zocht. “Ik heb daarna allerlei baantjes aangepakt. Maar het bleef moeilijk om mijn draai te vinden. In 2012 zag ik een advertentie bij Gebouw-T staan en ben ik begonnen als allrounder. Een keertje achter de garderobe, bar en later als eventcoördinator. Je groeit er echt in.” Tegenwoordig is Gebouw-T echt haar thuishaven. Hier heeft ze een vrienden- en kenniskring om zich heen verzameld die ze voor geen goud meer kwijt wil. En daar denken haar collega’s precies hetzelfde over…

Echt een verrassing

Ieder jaar benoemt het personeel van Gebouw-T een top drie van beste vrijwilligers. Had je het zien aankomen? “Nee helemaal niet, dat was echt een verrassing! Ik dacht eerst aan iemand anders, Joop! Die was al twee keer eerder benoemd tot vrijwilliger van het jaar, dus dat leek me logisch. Toen mijn naam werd omgeroepen, stond ik echt met mijn mond vol tanden.”

Houd je hoofd koel

Als eventcoördinator is Caroline het aanspreekpunt voor collega’s en het publiek. “Op zo’n avond kan er van alles misgaan. Een artiest die later optreedt, er gaat iets mis achter de bar, dan probeer je echt je hoofd koel te houden en het probleem op te lossen.” Maar tussendoor kan ze natuurlijk genieten van een muzikaal spektakel. Vooral tijdens haar favoriete evenementen zoals de Sena Guitar Awards. “Wereldberoemde gitaristen als Steve Vai en Joe Bonamassa kwamen de afgelopen jaren naar Gebouw-T, dat is zo gaaf! Dan moet het wel echt gesmeerd lopen.” Maar dat is voor Caroline juist een kick. Wij kunnen alleen maar zeggen: ga zo door!