30 maart 2023

Vrijwilliger business club werkgroep Annechien: ‘Het is mijn manier om wat voor de maatschappij te doen en betrokken te zijn’

In de rubriek ‘Vrijwillige Verhalen’ laten we onze vrijwilligers aan het woord. Waarom zijn zij vrijwilliger geworden bij Gebouw-T en wat is het meeste vette wat ze hebben meegemaakt in T? Alles komt aan bod.

Hé vrijwilliger, wat is je naam?
Annechien Broekmeijer

Sinds wanneer ben je vrijwilliger?
24 december 2009, oftewel al voor Gebouw-T bestond! Op dat moment was het bekend dat het echt zou gaan gebeuren en het poppodium er echt zou gaan komen. Om de stichting op te kunnen richten is ervoor gekozen dat er een Raad van Toezicht samengesteld zou worden om dit te regelen. Op 24 december was het de eerste keer dat de mensen voor de eerste keer bij elkaar kwamen, voor het eerst met elkaar spraken over de realisatie van Gebouw-T en de eerste stap naar de oprichting van de stichting.

Welke functie als vrijwilliger heb je?
Eerst lid Raad van Toezicht en na een tussentijd (wel lid van de BC want ik ben ook ondernemer) ben ik inmiddels lid en voorzitter van de werkgroep van de Business Club

Waar luister je het liefst naar?
Dat hangt ontzettend af van het moment, de locatie… Ik heb een brede smaak, hoewel het niet veel mainstream is. Ik luister naar rock, wereld, blues(rock), kleinkunst, franstalig en kan heerlijk dansen bij een 80’s party…. en dan hou ik ook nog van jazz, blues en klassiek ;-)

————————————————————————————————————————————————————————————

Waarom heb je ervoor gekozen bij juist bij Gebouw-T vrijwilliger te worden?
Het was een combinatie. Het feit dat er weer een poppodium in Bergen op Zoom zou komen vond ik geweldig. Daarnaast ook de kans om het vak van toezichthouder te leren kennen.

Wat betekent vrijwilligerswerk voor jou?
Ik vind het waardevol en is het mijn manier om wat voor de maatschappij te doen en betrokken te zijn. Zo zit ik nu in de werkgroep van de business club en probeer ik, met collega’s, om bedrijven en Gebouw-T aan elkaar te verbinden. En tja ik ben beroepsbemoeial, dus ik denk altijd graag mee met anderen.

Wat vind jij het leukste aan werken bij Gebouw-T?
De combinatie van mijn liefde voor muziek, cultuur en mijn ondernemersgeest.

Wat heb je geleerd in jouw tijd als vrijwilliger bij Gebouw-T
Allereerst het toezicht, waar ik inmiddels al veel meer mee doen. Verder vind ik het ontzettend leuk om met veel verschillende mensen samen te werken voor hetzelfde mooie doel

Wat is het gaafste dat je bij Gebouw-T hebt meegemaakt?
Goh dat vind ik altijd een lastige vraag, het gaafste… Ik noem graag meerdere gave momenten. Ik denk aan het concert van Beth Hart, vooraan bij het podium “I don’t wanna survive, I wanna live”. Maar ook aan verschillende Guitar Award winnaars, die met plezier hun handtekening op de gitaar van mijn zoons wilden zetten. Mijn zoontje die bij de T-sessies op het podium o.a. AC/DC speelde. En recent het concert van Wende, waar bij een nummer de tranen over mijn wangen stroomden….

Wat zou je mensen mee willen geven die nog twijfelen om vrijwilliger te worden?
Het brengt zoveel: lol, contacten, je kunt je talenten inzetten èn ontwikkelen, er is van alles mogelijk….

 

Zelf vrijwilliger worden?
Bij Gebouw-T zijn wij op zoek naar jou! Ben jij iemand die van muziek een glimlach krijgt van oor tot oor en houd je ook van gezelligheid? Misschien is vrijwilliger bij Gebouw-T worden wel iets voor jou. Neem vrijblijvend contact op om informatie op te vragen of bekijk de pagina over vrijwilliger worden bij Gebouw-T. Kan je niet wachten? Dan mag je Naomi direct een WhatsApp sturen met jouw vragen, 06 – 10 05 43 42.