29 september 2022

Trainee Evy: ‘Dit traineeship geeft mij de mogelijkheid om mezelf te ontwikkelen.’

In de rubriek ‘Back Stage Verhalen’ komen verschillende (oud-)stagiaires aan het woord. Er zijn bij Gebouw-T allerlei verschillende stagemogelijkheden, zowel voor als achter de schermen. Van techniek tot hospitality en van planning tot programmering. Deze keer is Evy aan het woord. Zij is geen stagiaire, maar trainee. Dit is een nieuwe rol bij Gebouw-T en wat het inhoudt, vertelt ze in haar Back Stage verhaal.

Hee, leuk om je te spreken! Wat is je naam?
Evy Hommel.

Naar welke muziek luister je het liefst?
Zero’s, 80’s en Nona.

Vertel eens, wat doe je bij Gebouw-T? 
Sinds kort ben ik begonnen aan mijn management traineeship bij Gebouw-T en Theater de Maagd.

Hé, een traineeship? Wat houdt dat in? 
Een traineeship kun je zien als een combinatie tussen werken en leren. Terwijl ik meedraai in de organisatie, voer ik ondertussen een onderzoek uit en ontwikkel ik mijzelf door middel van cursussen en trainingen.

Heb je dan ook een specifieke opdracht? 
Als management trainee schrijf ik een adviesplan voor de directie. Daarnaast onderzoek ik de customer journey van Poppodium Gebouw-T en Theater De Maagd, help ik bij verschillende projecten en loop ik mee met de directie van Gebouw-T.

Wat hoop je aan het einde van je traineeship geleerd te hebben? 
Ik heb tijdens mijn opleiding aan de universiteit weinig praktijkervaring opgedaan. Door in deze organisatie mee te werken, hoop ik veel praktijkervaring op te doen om er zo achter te komen waar mijn krachten liggen, er ook beter achter te komen waar mijn interesses liggen en wat ik precies wil gaan doen qua carrière.

Hoelang duurt het traineeship? 
Op 1 september ben ik begonnen met mijn traineeship en in juli eindigt het. Kortom, mijn traineeship duurt één seizoensjaar.

Waarom heb je ervoor gekozen om juist bij Gebouw-T een traineeship te doen?
Al enige tijd ben ik vrijwilliger bij Gebouw-T en PopMonument. Toen ik te horen kreeg dat ze dit jaar voor het eerst gingen starten met traineeships, werd ik gelijk enthousiast aangezien ik net mijn opleiding had afgerond. Voor zover ik de organisatie al kende, wist ik dat het een toffe, hechte groep mensen was. Van je hobby je werk maken, wie wil dat nou niet?

Wat betekent dit traineeship voor jou?
Dit traineeship geeft mij de mogelijkheid om mezelf te ontwikkelen en er beter achter te komen wat ik echt wil qua carrière. Aangezien ik nog maar 20 ben, maar al wel mijn opleiding afgerond heb, was de twijfel er enorm om te gaan werken of toch door te studeren. De combinatie tussen werken en leren dat dit traineeship biedt, is daarom voor mij de perfecte uitkomst.

Wat vind jij tot nu toe het leukste aan werken bij Gebouw-T? Waarom?
Het jonge team en de afwisseling van de werkzaamheden vind ik enorm fijn. Meegenomen worden in verschillende meetings, meewerken aan projecten en daarnaast nog mijn eigen onderzoek doen, zorgt ervoor dat de dagen voorbij vliegen.

Wat heb je al geleerd tijdens je traineeship bij Gebouw-T?
Doordat ik in de afgelopen weken veel vergaderingen heb bijgewoond, projecten toegewezen heb gekregen en ik bezig ben met verschillende onderzoeken, heb ik al enorm veel kennis opgedaan wat betreft de interne organisatie van een cultureel bedrijf. Als bezoeker ben je je niet algeheel bewust van wat er achter de schermen gebeurt en wat er allemaal bij komt kijken om een divers aanbod te hebben en de ervaring voor de bezoeker zo positief mogelijk te maken.

Wat is het gaafste dat je bij Gebouw-T heb meegemaakt?
Daarvoor ga ik ver terug in de tijd. Toen ik namelijk 15 jaar was en voor het eerst locatie manager was bij PopMonument, hadden we afgesproken dat ik een kleinere locatie kreeg. Daarentegen kreeg ik twee locaties op één avond toegewezen waarbij ik ervoor moest zorgen dat op beide locaties alles goed en op tijd verliep. Voor een 15-jarige best een uitdaging, maar wanneer alles aan het einde van de avond goed was verlopen, had ik zo’n euforisch gevoel. Enorm gaaf!

Wat zou je mensen mee willen geven die nog twijfelen om iets te gaan doen bij Gebouw-T?
Gebouw-T is een enorm gezellige, toffe plek om andere mensen te leren kennen en samen te kunnen genieten van de muziek. Je voelt je hier snel thuis en maakt hele toffe dingen mee. Dus ik zou zeggen: kom vooral een keer langs! Hopelijk tot ziens voor of achter de bar in Gebouw-T!