28 januari 2022

Theaters en podia openen deuren voor nieuw technisch talent

Zondag 20 februari: Life on Stage: ontdek wat er allemaal (technisch) komt kijken bij een show

 Op zondagmiddag 20 februari openen theaters en podia in Brabant en Zeeland gezamenlijk de deuren. Waar normaliter de artiest in de spotlight staat, zijn dat nu de artiesten die de show en voorstellingen mogelijk maken: de technici. Een onderbelichte tak in de culturele sector. Zonder technicus geen licht, geluid of show. De sector is op zoek naar nieuw talent: Het is een waanzinnig leuke en avontuurlijke baan en er is werk genoeg.

De middag is georganiseerd voor iedereen die geïnteresseerd is in theater, muziek, evenementen én techniek en wil ontdekken wat er allemaal bij het vak komt kijken. Elk theater en podium heeft hiervoor een eigen interactief programma. Artiesten en technici werken samen om alle aspecten van licht- en geluidtechniek te belichten en toe te lichten. Deelnemers krijgen een kijkje achter de schermen tijdens een optreden, horen de mooiste verhalen van technici en kruipen zelf achter de knoppen.

Dit evenement, geïnitieerd door theater De Maagd en poppodium Gebouw-T uit Bergen op Zoom, wordt breed gedragen door Brabantse en Zeeuwse theaters en podia: Chassé Theater, MEZZ (beide Breda), De Bussel (Oosterhout), De Nobelaer (Etten-Leur), De Spot (Middelburg), De Schuur (Zevenbergen), Theaters Aan Zee, De Pul (Uden) en Groene Engel (Oss). Zij openen allemaal de deuren op zondag 20 februari. Dit initiatief wordt ondersteund door de belangrijkste Brabantse MBO-opleiders waaronder CURIO.

Cees Snellink, hoofdtechniek bij Gebouw-T, De Maagd en stafdocent bij de evenemententechniek opleiding van CURIO: “Het overbrengen van een audiovisuele beleving van het podium naar het publiek in alle denkbare vormen, daar draait het om. We maken daarbij gebruik van de allernieuwste innovaties op het gebied van theatertechniek (engineering), geluid, licht, projecties, visualisatie, ICT, logistiek en 3D-modelling. Ben jij iemand die technisch en/of creatief is met een “can do” mentaliteit? Kom dan langs bij een theater of poppodium bij jou in de buurt op 20 februari en laat je verrassen!”

Voor het programma en de precieze tijden per theater en podium ga je naar www.lifeonstage.nu. Vanwege de verwachte coronamaatregelen is het nodig om vooraf in te schrijven.

Inschrijven bij Gebouw-T
Life on Stage wordt tussen 12.00 en 16.00 uur georganiseerd in blokken van één uur. Geef tijdens je inschrijving aan welke blokken je beschikbaar zou zijn. Een week vooraf krijg je dan de precieze tijd toegewezen. Toegang is uiteraard gratis. Inschrijven via deze link!