28 april 2021

T-Strijd juryleden introductie

De T-Strijd is natuurlijk geen wedstrijd als er geen jury is, bij deze editie hebben wij een zeven koppige jury die allemaal op hun eigen manier een liefde voor muziek, optredens en Gebouw-T hebben:

“Ik ben werkzaam bij Mojo Concerts als boekersassistent en daarnaast werk ik als tourmanager voor Floor Jansen. Tijdens mijn schooltijd begon ik bij Gebouw-T als vrijwilliger en klom ik uiteindelijk omhoog naar de functie hoofd productie en daarnaast deed ik de productie voor Popmonument. Deze taak is inmiddels overgedragen aan Hayo Vaders, maar ik ben altijd betrokken gebleven bij Gebouw-T.

Sinds dit jaar ben ik onderdeel van de T-Strijd jury en mag ik de mooie taak van voorzitter gaan volbrengen. T-Strijd is belangrijk voor nieuw talent van alle genres, met ons coaching traject hopen we de acts klaar te stomen om zo snel mogelijk alle zalen/festivalweides plat te spelen!”

 

 

“Als 2e programmeur van Poppodium Gebouw-T heb ik de stad en lokale acts in mijn portefeuille. De T-Strijd is daar een verlengde van. We houden ons bezig met de ontwikkeling van lokale acts en willen investeren in talent uit Zuid/West Brabant. Daarnaast spreekt de T-Strijd mij ook erg aan als producent en artist manager, samenwerken aan een productie waar mensen met genot naar kijken en luisteren en hierdoor het talent naar een hoger doel tillen.”

 

 

“Woonachtig in Bergen op Zoom en zo lang ik leef bezig met muziek zowel als uitvoerend muzikant als achter de schermen.

Het mooie aan T Strijd is dat het een podium biedt aan artiesten uit de regio ongeacht de leeftijd en type muziek. En dit alles in een professionele omgeving waarin ook tegelijkertijd studenten de kans krijgen het vak in geluid en lichttechniek te leren. Ik heb dit zelf als deelnemer, presentator en jurylid meegemaakt, maar belangrijker ook als bezoeker. Al deze ervaringen neem ik dan ook mee in mijn rol als jurylid. De sfeer is gemoedelijk en er zijn altijd verrassingen te horen, kortom er zit alleen maar muziek in…”

 

 

 

“Hoi ik ben Kubilay Kaya. Ik ben een muzikant die eerst begonnen is als producer voornamelijk voor hiphop artiesten. Sinds 2018 breng ik zelf muziek uit onder mijn eigen naam en eind dit jaar ga ik mijn tweede album uitbrengen. Ik heb zin om nieuwe talenten te ontdekken tijdens T-Strijd!”

 

 

“Ik ben Karin Leijs, vrijwilliger bij Gebouw-T en daarnaast ook muziekjournalist bij 3voor12Zeeland en Never Mind The Hype. Als jurylid kijk ik zeker naar de stage presence van een band, maar vooral ook naar het enthousiasme en de liefde voor muziek die ze uitstralen! De T-strijd is enorm belangrijk en in deze pandemie tijd misschien nog wel meer dan anders. Voor een beginnende artiest is podiumervaring ontzettend belangrijk om te groeien. En terwijl ze zelf hun platform uitbreiden dienen ze weer als voorbeeld voor de volgende generatie, die zo hopelijk óók geïnspireerd worden om een instrument op te pakken en ervoor te gaan. Liefde voor de scene, liefde voor livemuziek!”

 

 

“Ik ben naast jurylid voor de T-Strijd verantwoordelijk voor de marketing & communicatie binnen Gebouw-T. T-Strijd is een prachtige broedplaats voor talent uit onze regio. Gebouw-T geeft graag het podium aan talentvolle artiesten en steekt energie in coaching en begeleiding. Ik geloof dat we artiesten kunnen helpen bij de performance, opnemen in de studio, marketing of waar een artiest behoefte aan heeft. T-Strijd is hiermee een mooi opstapje voor succes wat mogelijk later volgt.”

 

 

“Muziek is een belangrijk onderdeel geweest van mijn opvoeding, omdat ik uit een heuse muzikantenfamilie kom. Mijn liefde voor drummen heeft zich dan ook vanaf jonge leeftijd ontwikkeld en deze heb ik nooit meer losgelaten.

Experimenteren met muziek is het leukste dat er is; zo komen klanken naar boven die nooit eerder zijn gehoord. Juist daarom vind ik de T-Strijd zo’n tof initiatief: wij stimuleren muzikale talenten om te experimenteren met hun eigen muziek en geven hier een professioneel podium voor. Wij, als jury, zijn nieuwsgierig en kiezen graag een winnaar die in staat is dit lokale podium op termijn in te ruilen voor een groter (inter)nationaal podium.”