T-Strijd

Het talentenprogramma van T

Wat is de T-Strijd?

T-Strijd is het talentenprogramma van Gebouw-T voor West-Brabant, Zeeland en Antwerpen. Diverse bands, artiesten en acts melden zich jaarlijks aan om mee te mogen doen met dit programma, voorheen een contest, om zichzelf een jaar lang een van de meeste getalenteerde act van onze regio te mogen noemen. Waar bij eerdere edities vooral (rock) bands meededen is dit langzaam maar zeker veranderd. Vorig jaar (2021) werd Mazzy als eerste solo artiest de winnaar van de T-Strijd. Dit was de aanleiding om de opzet van de wedstrijd een beetje aan te passen.

Hoe gaat de T-Strijd in zijn werk?

Erg veel bands en artiesten hebben zich ingeschreven voor de editie van 2022. Dit zorgde voor leuke vergaderingen voor de jury, maar moeilijke beslissingen. Welke band of artiest mag meedoen met de T-Strijd? Uiteindelijk zijn er twaalf bands/artiesten die mee mogen doen met een van de drie voorrondes. Per voorronde wordt er door de deskundige jury 1 winnaar bepaald, daarnaast krijgt het publiek de kans om nog 1 andere band/artiest door te laten gaan naar de volgende ronde. Dit gaat middels een speciale stemweek, wat in gaat houden dat er in totaal 4 bands en artiesten naar de showcase gaan.

De voorrondes zijn opgedeeld naar drie genres: HipHop&Urban, Rock&Metal en Pop&Alternative.

Showcase?
Dat klopt, de finale is aangepast naar een showcase. Door de diversiteit van genres en artiesten zijn de bovenstaande voorrondes bepaald. Een goede vergelijking in de finale vervalt daarmee, waardoor een showcase dé uitkomst is. Elke ‘finalist’ moet in de showcase een zo goed mogelijk show weg zetten. Dit komt natuurlijk niet zomaar tot stand, daarom krijgt elke winnaar van een voorronde (inclusief de publiekswinnaar) de kans om samen met professionele licht-en geluid technicussen samen te werken en te repeteren voor de showcase.

Dit alles gaat natuurlijk resulteren in een knallende showdag, de dag dat alle bands alles geven om te bewijzen aan het publiek dat zij de beste zijn van de regio Bergen op Zoom: West-Brabant, Zeeland en Vlaanderen.

Ondanks dat het de ‘T-Strijd’ heet is het geen wedstrijd meer

Waar ‘strijden’ de bands en artiesten voor?

Naast de repetitie met de techniek staan er natuurlijk meer prijzen op de rol. Het toffe is dat dit prijzen zijn voor de deelnemers van de showcase:

  • Coaching met een professional uit de muziekindustrie
  • Een plek in de programmering als support act
  • 2 dagen studiotijd in Gebouw-T
  • Aandacht in het magazine en podcast van Soundz

T-Strijd nieuws

Dit zijn de T-Strijd evenementen

Meer info