7 april 2023

Trouwe bezoeker Raoul: ‘Gebouw-T heeft een goede, diverse agenda’

In de rubriek ‘Bezoekersverhalen’ komen de verhalen aanbod van onze trouwe Gebouw-T bezoekers. Waarom komen zij zo graag naar Gebouw-T en wat maakt ons poppodium zo bijzonder? Dit keer is Raoul aan het woord.

Hi trouwe bezoeker! Vertel eens, wat is je naam?
Raoul Dam

Je bent al super vaak naar een concert geweest in Gebouw-T, wat was je allereerste concert hier?
Pfoeh, goede vraag, echt al lang geleden. Het verste geleden dat ik me voor de geest kan halen is Navarone in 2014.

Waarom kom je zo graag in Gebouw-T, wat maakt het voor jou zo speciaal?
Ik ga naar een kleine 100 optredens (festivals meegeteld) per jaar. Waarom ik dan ook geregeld in Gebouw-T kom? Het is een goede, diverse agenda en de zaal is niet te groot waardoor optredens wat intiemer zijn dan de massaconcerten. Daarnaast kom ik ook nog eens uit de buurt en ben ik er met een kwartier fietsen. Mooie aanvulling is dat de vrijwilligers stuk voor stuk leuke mensen zijn die de bezoekers altijd gastvrij en gezellig ontvangen wat de sfeer zeker ten goede komt.

Wat is het gaafste concert dat je hier hebt meegemaakt?
Dit zijn natuurlijke heel moeilijke vragen. In de afgelopen jaren zo’n beetje alle denkbare genres gezien en veel mooie momenten meegemaakt met zowel nationale maar ook ontzettend goede internationale artiesten. Misschien was voor mij wel het meest bijzonder Van Dik Hout in 2021. Na een lange periode zonder optredens, een euforische avond waar de band had er zin in had en het publiek ook. Dat in combinatie met gewoonweg goede muziek.

Zijn er ook dingen die je graag anders zou zien in Gebouw-T?
Meer disco / funk / mowtown met daar ook focus op jongeren. Genres die naar mijn mening echt ondervertegenwoordigd zijn maar altijd garant staan voor een swingende avond.

Wat betekent Gebouw-T voor jou?
Ik kom zelf uit Halsteren en ben blij dat er een poppodium in de buurt is met een scherpe programmering voor jong en oud. Het geluid is (bijna) altijd goed en de sfeer vind ik fijn.

Heb je nog een concert in het vooruitzicht in Gebouw-T waar je naar uitkijkt?
Jazeker, het duurt nog even maar ik heb echt zin in Meltheads. De energie in deze band is te gek en dat gaat gegarandeerd een feestje worden. Die gasten hebben nog een heel mooie muzikale toekomst voor zich als ze zo doorgaan!

Ook je verhaal delen?
Wil jij ook je verhaal vertellen over je ervaringen bij Gebouw-T? Stuur dan een mailtje naar loes@gebouw-t.nl