16 februari 2023

Studio Story met Mottes Ore: dé podcast over Vastenavend

Gebouw-T is er voor iedereen. Van metal concerten tot aan een oud Hollands feestje en van hip hop tot aan blues, je vindt het allemaal in Gebouw-T. Maar we zijn er niet alleen voor de concertganger. Wist je dat er namelijk ook een bijzondere studio in het gebouw zit? De studio kan worden gebruikt voor het opnemen van je eigen album of nummer, of die van een groot artiest. Maar je kan er bijvoorbeeld ook een podcast opnemen. Benieuwd wat er allemaal gebeurd in de studio van Gebouw-T? We laten het allemaal zien in Studio Story!

Wie kwam er over de vloer?

Koen en Joris, die in 2020 beginnen met de podcast Mottes Ore over de Vastenavend, de carnaval van Bergen op Zoom, komen langs in Studio-T om twee nieuwe afleveringen op te nemen. In totaal werden er drie afleveringen opgenomen in de studio van Gebouw-T voor dit seizoen van Mottes Ore. Voor elke aflevering nodigen de heren een gast uit die verschillende rollen hebben tijdens Vastenavend.

Wat vond er plaats?

Waar normaal de band staat opgesteld in de studio is nu een tafel neergezet die in het thema van de Vastenavend is aangekleed. Ruim een uur lang wordt de gast in de podcast ondervraagt door Koen en Joris over alle ins en outs van hun rol tijdens Vastenavend en komen allerlei bijzondere verhalen over het jaarlijkse feest aanbod. Deze keer was John Besling op bezoek die al 56 jaar lid is van DB Wa summe nou ebbe. In de podcast vertelt hij hoe belangrijk muziek is tijdens Vastenavend. Voor de tweede aflevering die ze opnamen was Charlotte Verdult te gast, zij gaat haar laatste jaar in als boerinneke. In de podcast legt ze uit wat dat allemaal inhoudt.

Wat werd er gebruikt?

Om iedereen op te nemen en goed te laten klinken is drie keer een Shure SM7b microfoon gebruikt. De RODEcaster werd gebruikt voor de audiomix van de podcast en audio interface. Daarnaast werd er ook gebruik gemaakt van vier Birddog P200 camera’s met bijbehorende opnameapparatuur om de podcast ook in beeld op te nemen. Hierdoor is de podcast ook te zien op YouTube. Deze apparatuur is bijvoorbeeld ook te gebruiken voor livestreams.  De Vmix werd gebruikt om de beelden te monteren zodat de beelden in een keer op YouTube gezet kunnen worden.

Resultaat

De podcast Mottes Ore is te beluisteren via Spotify, Apple Podcasts en natuurlijk ook te bekijken op YouTube.

Meer weten over onze studio? Klik dan hier! Voor mogelijkheden om gebruik te maken van de studio kan je contact opnemen via info@gebouw-t.nl.