16 maart 2023

Studio Story met grunge rockband FoulSons

Gebouw-T is er voor iedereen. Van metal concerten tot aan een oud Hollands feestje en van hip hop tot aan blues, je vindt het allemaal in Gebouw-T. Maar we zijn er niet alleen voor de concertganger. Wist je dat er namelijk ook een bijzondere studio in het gebouw zit? De studio kan worden gebruikt voor het opnemen van je eigen album of nummer, of die van een groot artiest. Maar je kan er bijvoorbeeld ook een podcast opnemen. Benieuwd hoe alles in elkaar zit? We laten het allemaal zien in Studio Story!

Wie kwam er over de vloer?

De band FoulSons kwam op 2 en 3 december op bezoek in de studio van Gebouw-T. FoulSons bestaat uit vijf gasten die alternatieve grunge rock maken met enkele psychedelische ingrediënten. Ze halen inspiratie uit bands zoals All Them Witches, Pearl Jam, Soundgarden, en een beetje Pink Floyd.

Wat vond er plaats?

De mannen van FoulSons zijn druk bezig met het maken van een nieuwe EP of misschien zelfs een volledig album. Eén van de nieuwe tracks, namelijk ‘Wicked Man’, hebben ze opgenomen in de studio van Gebouw-T. Om de muziek te mixen en het nummer te masteren werd de Solid State Logic mengpaneel (SSL) gebruikt. In de studio werd ook gebruik gemaakt van de Neumann TLM103 microfoons om de zang en instrumenten goed op te nemen.

Resultaat

De opgenomen track is helaas nog niet op Spotify of Apple Music te beluisteren. Maar niet getreurd de band heeft het nummer in hun eigen oefenruimte gespeeld en opgenomen en is dus nu te bekijken op YouTube! Met de komst van hun nieuwe EP of album kunnen we het nummer ‘Wicked Man’ binnenkort ook zeker op Spotify en alle andere kanalen verwachten. Houd de mannen van FoulSons in de gaten via hun social media en Spotify.


Meer weten over onze studio? Klik dan hier! Voor mogelijkheden om gebruik te maken van de studio kan je contact opnemen via info@gebouw-t.nl.