13 april 2023

Studio Story met blueslegende Jan de Bruijn

Gebouw-T is er voor iedereen. Van metal concerten tot aan een oud Hollands feestje en van hip hop tot aan blues, je vindt het allemaal in Gebouw-T. Maar we zijn er niet alleen voor de concertganger. Wist je dat er namelijk ook een bijzondere studio in het gebouw zit? De studio kan worden gebruikt voor het opnemen van je eigen album of nummer, of die van een groot artiest. Maar je kan er bijvoorbeeld ook een podcast opnemen. Benieuwd hoe alles in elkaar zit? We laten het allemaal zien in Studio Story!

Wie kwam er over de vloer?
Blueszanger Jan de Bruijn was laatst te vinden in de studio van Gebouw-T. Al ruim 40 jaar is Jan actief in het vak. In de jaren 80 speelt hij in de rhythm & blues band The Crew, waarmee hij internationaal veel succes heeft in het clubcircuit. Begin jaren 90 begint Jan een nieuwe band, The Gonnabee’z waarin hij veel meer zijn eigen werk kwijt kan.

Wat vond er plaats?
Tijdens het event Life on Stage werden de deuren van Gebouw-T geopend voor een exclusief kijkje achter de schermen. Zo ook in onze studio. Verschillende artiesten namen die dag nummers op met publiek erbij. Jan de Bruijn speelde zo die dag een aantal van zijn nummers op zijn gitaar in Studio-T.

Wat werd er gebruikt?
Op de body van de akoestische gitaar van Jan de Bruijn werd een Neuman TLM103 microfoon geplaatst. Op de hals van zijn gitaar zat een Neuman KM184 microfoon. Alles kwam binnen op de preamps van de SSL 4040. Daarnaast werd er ook gebruikt gemaakt van de Lexicon Reverb en voor de vocalen en werd ook nog de LA2A compressor gebruikt. De opnames zijn in beeld opgenomen met drie Birddog P200 camera’s en de Vmix werd gebruikt om live de beelden te schakelen.

Het resultaat
Jan de Bruijn kwam tijdens de open dag Life on Stage vooral langs om de bezoekers te laten zien hoe het er aan toe gaat in onze studio tijdens een opname. Het resultaat is dus voor nu nog nergens te beluisteren. Benieuwd naar de muziek van Jan de Bruijn? Het is uiteraard te beluisteren op Spotify of bekijk de video hieronder.

Meer weten over onze studio? Klik dan hier! Voor mogelijkheden om gebruik te maken van de studio kan je contact opnemen via info@gebouw-t.nl.