(Live)streaming

Ontdek de mogelijkheden in ons moderne poppodium

Heeft jouw organisatie, bedrijf of onderwijsinstelling behoefte om interactief en online contact te (blijven) hebben met klanten, stakeholders en/of (potentiële) bezoekers? Een zeer interessante manier om te communiceren en interactie te bedrijven met je doelgroep: webinars en livestreams. Waar doe je dit beter dan in een poppodium dat volledig en kwalitatief is ingericht met licht, geluid én techniek?

COVID-19 maakt het een uitdaging om op grote en kleinere schaal contacten te onderhouden. Gebouw-T en haar partners zorgen voor een turn-key oplossing die online of hybride (een combinatie van online en offline) meetings zoals webinars en AV-registraties mogelijk maken.

Dit doet Gebouw-T door kwalitatieve, technische- en proces-gerelateerde ondersteuning te bieden. De bijeenkomsten (webinars, hybride congressen, meetings) overstijgen de standaard videochat-sessie via Zoom of Microsoft Teams. Dit door een geschikte podiumsetting en de aanwezige technische faciliteiten waaronder multicam-opnames, het lichtplan, podiumdesign en de combinatie met live gasten, bezoekers en de online omgeving.

Met onze samenwerkende partijen kan extra toegevoegde waarde gecreëerd worden aan deze (online) meetings. Als voorbeeld live digitaal tekenaar Steven Bouwens (Visueel Vergaderen) die tussentijds wil energizen door kort de tussenstand van de meeting in getekend beeld te delen.

Webinar
Bij een webinar wil je met een kleine groep mensen een boodschap overbrengen aan een grote(re) doelgroep. Over het algemeen is er geen publiek aanwezig op de plek waar je je webinar opneemt, je hebt alleen online publiek. Daarnaast ligt de nadruk op de interactie. Je vertelt jouw boodschap, maar wilt ook dat er vragen gesteld worden en dat er gereageerd wordt op bijvoorbeeld polls.

Livestream
Een livestream wordt vaak gedaan bij een event, congres, meeting of presentatie dat al bestaat. Je doet dus eigenlijk iets extra’s om je bereik en doelgroep groter te maken. Bij een livestream gaat het om het offline publiek. Je ziet vaak dat mensen in de zaal vragen kunnen stellen en participeren, maar de mensen die online meekijken doen dit in mindere mate. Bij een livestream is er sprake van één richting communicatie. Er staat iemand op het podium, of voor een groep mensen, die spreekt. Je zendt uit via een livestream, maar er zijn geen tot weinig interactiemogelijkheden. Wel kan hierbij de live digitaal tekenaar veel meerwaarde hebben.

Contact
Heb je interesse? Neem dan contact met ons op. Een eerste gesprek is altijd vrijblijvend.