1 mei 2023

S10, Naaz en meer op PopMonument Bergen op Zoom

PopMonument, het festival wat popmuziek verbindt met erfgoed, presenteert vandaag de eerste namen voor de editie van Bergen op Zoom op zaterdag 9 september. Niemand minder dan S10 is één van de headliners van het festival. Ook Naaz, Loupe en Jimmy Diamond zijn aangekondigd voor het programma. De kaartverkoop is direct van start.

De voorhoede van de Nederlandse muziekscene
S10, inmiddels kroonprinses van de Nederlandse alternatieve pop, vertelt door middel van rap, zang en spoken word haar meest persoonlijke verhalen. Afgelopen vrijdag stond ze in een uitverkochte AFAS Live en haar show kreeg lovende recensies. “Op PopMonument Breda in 2021 maakte ze ook veel indruk, zelfs toen alles nog seated moest vanwege de pandemie. Het was hoog tijd om haar naar Bergen op Zoom te halen. We zijn erg blij en trots dat het gelukt is.” zegt festivalcoördinator Joep Gudde. Op zaterdag 9 september is zij één van de grote namen op PopMonument.

Naaz, de Rotterdamse zangeres met Koerdische roots, stond twee maanden geleden solo in Gebouw-T als onderdeel van het benefiet voor de slachtoffers van de ramp in Turkije en Syrië. Op 9 september brengt ze haar muziek vol Arabische invloeden vermengt met Westerse geluiden mét volledige band naar PopMonument. Loupe en Jimmy Diamond behoren, mede door Nederlands mooiste platenlabel Excelsior Recordings, tot de voorhoede van talentvolle bands uit ons land. Ook zij staan op het programma. Meer namen en alle monumentale locaties volgen de komende tijd.

De kaartverkoop is gestart
De kaartverkoop is gestart via www.popmonument.nl. Voor een kaartje betaal je 37,50 euro inclusief servicekosten. Bezoekers kopen bij PopMonument één ticket waarmee ze toegang hebben tot alle optredens en monumenten. PopMonument is ontstaan in 2014 en heeft Bergen op Zoom als thuishaven. Sinds 2019 landt het festival in andere monumentale steden waaronder Breda, Middelburg en Goes.