28 februari 2023

Roncalli & Gebouw-T: Mediadag

Dinsdag 31 januari organiseerde scholengemeenschap Roncalli uit Bergen op Zoom een mediadag voor hun leerlingen. Een onderdeel van deze dag was om te ontdekken hoe het er allemaal aan toe gaat in een poppodium. Daar is Gebouw-T natuurlijk de geschikte locatie voor. Je leest hieronder hoe de dag er aan toe ging.

Derde en vierdeklassers van het Roncalli kregen tijdens deze mediadag diverse workshops op hun eigen school maar ze konden die dag ook een kijkje nemen in de studio’s van de regionale omroep ZuidWest. Hier hebben de leerlingen o.a. les gekregen in het lezen van de autocue en radiopresentatie. Tijdens de mediadag werden in Gebouw-T de ogen en oren nog even extra geprikkeld.

Door vele vergeten, maar een concert kan alleen goed verlopen door alle technici eromheen. Van licht tot geluid en alles wat er bij hoort. De leerlingen kregen in Gebouw-T drie belangrijke aspecten van dichtbij te zien, namelijk geluid, monitoren en licht.

Startend met een spectaculaire lichtshow met daarbij behorend geluid, werden de leerlingen meteen wakker geschud. Onze technici hebben deze show zelf gemaakt en het is meteen een touchpoint om te laten zien wat er op een podium gebeurt tijdens een show. Na de lichtshow werden de leerlingen onderverdeeld in de eerder genoemde drie groepen. Zo konden ze van alle aspecten ervaren hoe het precies in zijn werk gaat, want het geluid moet natuurlijk wel goed uit de boxen komen. De leerlingen kregen ook de kans om zelf aan de knoppen te zitten, zo schoven ze dus ook zelf de lichten aan en uit. 

Uiteindelijk zijn er ongeveer 240 leerlingen op één dag binnen geweest en hebben ze kennis kunnen maken met een poppodium en een aantal belangrijke facetten hiervan. Geslaagd was het zeker, we kijken uit naar een volgende editie.

Zelf docent, decaan of geïnteresseerde? Neem met ons contact op, wie weet kunnen we samen ook zoiets voor je regelen. Stuur hiervoor een mail naar info@gebouw-t.nl en dan komt alles bij de juiste persoon terecht.