9 april 2020

Record Store Day verplaatst, toch Waterput Swing

Het coronavirus gooit ook roet in het eten van de jaarlijks in april wereldwijd georganiseerde Record Store Day. Derhalve komen er op 18 april geen artiesten de nog overgebleven platenzaken eren met een instore optreden tussen de platenbakken en ook wordt de release van hun speciaal voor die dag geperste vinyl uitgesteld tot de nieuw vastgestelde datum: 20 juni.

De twee oudste rotten van popspeciaalzaak De Waterput in Bergen op Zoom betreuren dat het feestje 18 april overdag in de winkel niet doorgaat. Dankzij het speciale streamingteam van poppodium Gebouw-T brengen ze vanuit de winkel aan de Bosstraat dit jaar op die dag wel een vanuit uw woonkamer te volgen afterparty: een old school aflevering van Waterput Swing, inclusief visuals van het perkeffect. Speciale aandacht zal er zijn voor vroegere instore artiesten, ex-Record Store Day-ambassadeurs en plaatjes uit de genres hiphop, wave, techno, Belpop, soul, (post)punk, dance en alternative rock.

Sterker nog, u kunt als kijker/luisteraar interactief via de chat aangeven welke artiesten uit die categorieën gedraaid zouden moeten worden. Via een ‘zoom’-verbinding kan het gelegenheids-DJ-duo Gilly Verrest & Willem Jongeneelen op hun beurt dan weer zien hoe dat er bij u thuis aan toe gaat!

Zaterdag 18 april is de livestream vanaf 21.00 uur te volgen via www.gebouw-t.nl/live!