2 april 2021

Programma T-Strijd 2021 bekend

Het is weer zover! Ook dit jaar gaan artiesten de strijd aan in Gebouw-T, hoewel nèt iets anders dan jullie gewend zijn. De voorrondes vinden online plaats maar we werken toe naar een spetterende LIVE finale in het najaar! Vol enthousiasme zijn van alle inschrijvingen uiteindelijk 8 acts door naar de online voorrondes! De registraties worden tussen 12 t/m 22 april uitgezonden op onze kanalen. Vanaf maandag 26 april start de stemweek en mag iedereen een stem uitbrengen. Ook de jury gaat in beraad. In het najaar zal de finale live op het podium van Gebouw-T plaatsvinden! T-Strijd 2021 wordt mede mogelijk gemaakt door Keymusic. Maak kennis met:

Everyday Robots neemt met een scheurend orgel, grootse gitaren en dansbare melodieën de luisteraar mee in een draaikolk van warme avonden, plakkerige podia en plat bier. Actuele teksten over angst, onzekerheid en liefde worden samengevoegd met muzikale inspiratie van Foals, Kasabian en Cage The Elephant. Combineer dit alles met een opzwepende performance, en het Everyday Robots-plaatje is compleet.

 

Hvalross is een hard rockende band uit het zuiden van Nederland met leden uit Eindhoven en Roosendaal. De vier leden van Hvalross spelen al sinds ze tieners waren (en ja, dat is al een tijdje geleden) in punk, metal en (prog)rockbands zoals The Lower Lifeforms, Positive Hate, Oker en The Astral Travellers. Over de jaren heen zijn ze gestopt, terug opgestaan en hebben ze in 2019 veel voor publiek gestaan. Met deze ervaring begon de band aan het eind van 2019 met de voorbereidingen voor de opnames van hun debuutalbum “Cold Dark Rain”. Dit album werd in 2020 opgenomen en is nu te beluisteren op alle populaire streaming sites. Men zegt dat er invloeden te horen zijn van Mastodon, Judas Priest, Black Sabbath en Iron Maiden, maar uiteindelijk is het gewoon Hard Rocking Hvalross!!

 

“Liedjes die op een volwassen manier geschreven zijn” was een groot compliment voor deze vijf jonge honden, die sinds begin 2019 diverse podia onveilig maken. Hoewel 2020 niet is geworden wat iedereen ervan verwachtte, heeft Floyd and the Barbers inmiddels 1 EP uitgebracht (Creamy Satisfaction, 2020) en is er ook al een tweede onderweg! Met drummer Bas Maas en bassist Jamal Hithe die de ritmesectie altijd de goede feel weten te geven, gitaristen Marieke van Lommel en Eddie Reijcheler die het gitaargeweld niet bepaald schuwen, heeft charismatische frontman Dennis van Giels altijd precies het goede smaakje in huis om het een heerlijk geheel te maken: van stevige riffs tot mooie ballads, ze weten het publiek telkens weer te grijpen!

 

Winson Blue is het nieuwe gezamenlijke project van zangeres/singer-songwriter Jaimy Versteeg, Producer/Gitarist Loek Maas en Bassist Karsten Staargaard. De muziek van Winson Blue is een mix van elektronische en organische klanken, van invloeden uit het verleden en het heden die op een heerlijke manier samenkomen. Moderne songwriting en composities gecombineerd met catchy vocals, rijke gitaargeluiden en begeleid door heerlijke harmonieën. Binnenkort kun je van Winson Blue verwachten dat er een aantal toffe nieuwe nummers uitgebracht zullen gaan worden.

 

Wilde synthesizers, ruige beats en emotionele vocalen. Designer Violence is in 2018 ontstaan uit inspiratie door de 80’s en 90’s underground hebben Nina een Tessa een rauwe eigen sound gevonden met een gezonde dosis eigenzinnigheid en activisme. Hun confronterende en uitdagende performance maakte Designer Violence keer op keer een gedenkwaardige act en al snel was duidelijk dat het geen band is voor op een zonnig podium. Begin 2020 kwam het debuutalbum ‘When Beauty Expires’ uit en werd duidelijk dat er geen agressie maar juist kwetsbaarheid schuilt achter de soms duistere performance van het duo. De aankomende EP ‘Televised State Lies’ borduurt hierop voort met commentaar op zowel politieke als persoonlijke situaties.

 

Tolga Korkmaz, beter bekend onder zijn artiestennaam Mazzy is 26 jaar oud, geboren en getogen in Bergen op Zoom. Muziek maken is zijn grote passie en tegelijkertijd ook mijn uitlaatklep. Naast muziek maken is zijn grootste passie zijn werk als jongerenbegeleider, hij weet wat die jongeren doormaken en kan daardoor goed met ze leven.

 

Waested is een soloproject van Fabian Houweling. Hij laat zichzelf beïnvloeden en inspireren door bands en artiesten als: Yungblud, Blink182, Simple Creatures, Linkin Park en nog veel meer. Door de vele soorten genres wisselt zijn stijl qua muziek best wel veel van alternatieve rock tot aan pop. Hij is in 2020 begonnen met dit soloproject om zijn muziek en emoties te kunnen uiten. Alle nummers die hij maakt hebben een best wel vrolijke beat maar dat is dan in combinatie met een gevoelige (Emo)tionele tekst.

 

Eind 2018 brengt een toetsenist vijf muzikanten uit Dordrecht en uit Wouw bij elkaar in de studio voor een eenmalige freestyle-sessie. Dit blijkt een gouden mix te zijn. Er klinkt een unieke pop-sound vanuit vijf verschillende muzikale smaken. De band Nova Novella is geboren. In 2019 werken ze aan een bescheiden repertoire van solide klinkende songs, stuk voor stuk organisch ontstaan. Iedere song staat op zichzelf met een eigen identiteit en verrast iedere keer. Altijd met een psychedelisch randje. Nova Novella vindt zich, door de organische aanpak, keer op keer opnieuw uit. Nova Novella popelt om de draad weer op te pakken, verder werken aan het repertoire en veel optreden. Krijg je de gelegenheid Nova Novella ergens te zien optreden, ga dat zeker doen. We zien elkaar in 2021!