16 december 2022

Poppodium Gebouw-T en Theater De Maagd samen verder als Stichting Podiumkunsten Bergen op Zoom en omgeving

Met veel trots en plezier kunnen we laten weten dat Poppodium Gebouw-T en Theater De Maagd vanaf 1 januari 2023 samen stichting Podiumkunsten Bergen op Zoom en omgeving gaan vormen. De gemeenteraad van Bergen op Zoom heeft op 15 december jl. unaniem voor gestemd.

In deze zogenoemde multi helix-organisatie wordt intensief samengewerkt met het (inter)nationale bedrijfsleven, onderwijs, bewoners en culturele organisaties. Er is twee jaar hard gewerkt om tot dit punt te komen. Met dit besluit blijft het theater- en popaanbod in Bergen op Zoom bestaan en is de verwachting dat de samenwerking enorme kansen biedt om meer mensen gebruik te laten maken van de mogelijkheden die het theater en het poppodium gezamenlijk hebben. De Maagd en Gebouw-T zijn aantrekkelijke leer- en werkplekken voor het ontwikkelen van talenten. Zo maken leerlingen van CURIO al volop gebruik van de mogelijkheden die de beide podia bieden en is ook het bedrijfsleven (bijvoorbeeld TAIT, Siemens en Mendix) nauw betrokken bij De Maagd en Gebouw-T.

Vanaf het nieuwe jaar gaat deze samenwerking verder vorm krijgen. Hiervan houden we je via onze website, social media kanalen en e-nieuwsbrief op de hoogte.