PopMonument

PopMonument samengevat in één zin: bijzondere artiesten op bijzondere (erfgoed)locaties in Bergen op Zoom. Van een intiem optreden in een eeuwenoud monument tot een opkomend bandje in een bruine kroeg dat het publiek van z’n sokken blaast. PopMonument combineert bekende namen met local heroes. 

Al jaren wordt in het tweede weekend van september Kunsten in de Monumenten gehouden. Tot 2013 deed ook de landelijke Popronde in september Bergen op Zoom aan. In 2014 werden deze twee mooie evenementen voor het eerst gecombineerd tot PopMonument.

WAT IS POPMONUMENT?

PopMonument verrast op een innovatieve manier met haar programma en de locaties: de historische plekken en monumenten in Bergen op Zoom met het bijbehorende verhaal én de line-up van bekende artiesten afgewisseld met onbekendere (lokale) acts. Dit wordt gecombineerd met niet-voor-de-hand-liggende kunstvormen op en rond de locaties, wat een bezoek aan PopMonument spannend en verrassend maakt. PopMonument is met andere woorden een muzikale en historische ontdekkingstocht!

WIE ORGANISEERT POPMONUMENT?

PopMonument wordt georganiseerd door Stichting PopMonument in samenwerking met Poppodium Gebouw-T, met ondersteuning van een groep enthousiaste young professionals en vrijwilligers. Het projectteam van PopMonument bestaat uit  Joep Gudde (festivalcoördinatie, marketing & communicatie) en Hayo Vaders (productiemanager). Zij werken samen met onder andere Stadsgidsen Bergen op Zoom, Open Monumentendag en gemeente Bergen op Zoom.

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes? Houd de website van PopMonument in de gaten!